ECG 26LHD31 DVB-T

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jirka_T

ECG 26LHD31 DVB-T

#1 Příspěvek od Jirka_T »

Dobrý den, telavizoru nejdřín přestal fungovat dálkový ovladač po krátké chvíli se vypnul a začala blikat kontrolka, televizor nejde zapnout ani po odpojemí a připojení do elektrické sítě. Ve zdroji problém není, výstupní napětí 5, 12 a 24V jsou v pořáddku taktéž elektrolity, na signální desce jsem elektrolity otestoval (na plošňáku protože většina je v SMD provedení ) na ESR a taky v pořádku, studeňák jsem taky žádný nenašel. Nevíte kde by mohl být problém ?
jirkati

#2 Příspěvek od jirkati »

Blikání kontrolky je často kód závady. Zkus to vypozorovat, jestli má to blikání nějaký rytmus, počet bliknutí do krátkého přerušení a pod.
To, že jsou elektrolyty v pořádku ještě neznamená, že všechny vytvářené signály jsou OK.
Jirka_T

#3 Příspěvek od Jirka_T »

Zapomněl jsem dodat že se jedná o LCD televizi. Kontrolka blikne 23x poté se rozsvítí jednou krátce problikne a pak se cyklus opakuje. Servisní dokumentaci se mi nepodařilo nalít, takže nevím co to znamená.
serv686

#4 Příspěvek od serv686 »

Protože to nic neznamená, tyhle tv žádný eeror kód neblikají.

To že nemůžeš najít dokumentaci je tím, že je uvnitř nějaká turecká nebo čínská šunka. Hledat musíš podle čísel na deskách, nebo sem dej fotky...
Jirka_T

#5 Příspěvek od Jirka_T »

Šasi je Grundig YCR190R-4
serv686

#6 Příspěvek od serv686 »

YCR190R-4 není chassis, to je layout PCB.
Je to Beko chassis, je napsáno tom bílem štítku nejspíš jde o chassis SE a podle toho najdeš dokumentaci.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“