Naše hračky, co jsou dnes retro
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Naše hračky, co jsou dnes retro
Hill
Ty jsou aspoň hezké. ŠD11 bych si taky koupil. Zvezda hezká není, je odpudivá.
-
Radovan_79
Povedlo se mi koupit za litr Liazku na ovládání, za to jsem rád. A za 700 k tomu ještě DESTU, obojí z továrny ites, někde v Budějicích to bylo, nebo tak. To být na aukru, tak Liazku koupím za trojku a destu za dvojku...
Ta Zvezda je hnusná, taky se mi nelíbí a do bytu bych si to fakt nedal. Obecně - máloco z ruské elektroniky je nějaký designový (o technice nemluvě) skvost.
- elektrosvit
Zvezda není původně ruský stroj, ale kopie žabožroutského přijímače Excelsior. To ovšem nemění nic na jeho nevzhlednosti.
-
Radovan_79
- elektrosvit
Naopak Merkur mě moc nenadchnul.
Ale zpět k původní myšlence. Těch hraček muselo být vyrobeno opravdu hodně a nevěřím, že by jich bylo až tolik vyhozeno. Ceny jsou vyšroubované zřejmě vlivem současné retrovlny. Jinak si to neumím vysvětlit.
Mimochodem, nestálo by za to tuto diskuzi oddělit pod názvem třeba "Vaše oblíbené hračky z dětství" nebo podobným? Určitě by se přidali i další.
-
Radovan_79
Ještě to dělali soudruzi v NDR, od nich mám Š 706 s valníkem.
Ale ještě vzpomínám na tyhle T138. Měl jsem jich několik, ale bůhví kde skončily.
Navíc jsem trpěl (nebo spíš moje hračky) stejnou nemocí, jakou popsal Elektrosvit- všechno jsem musel prozkoumat...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
.
-
Radovan_79
Ani nwm, kde a jak skončil - zřejmě taky demontovaný na "prvošroubky"
Až se zase někdy ukáže v ČR (ségra), tak se jí zeptám, jestli neví, kde to je. Že bych se pochlubil se svými nejstaršími bastly...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Stejně tak jsem si vyhrál s modelem letadla, tuším že to byl Sokol. Bylo to v době, kdy se začaly objevovat auta na bovden, ale k vánocům jsem dostal místo auta tohle. Mělo to kruhovou základnu na tři nebo čtyři monočlánky. Do ní se zasunulo něco jako tužka špičkou nahoru. Na přišlo rameno, kde na jednom konci bylo nasazené letadlo a na druhém závaží k vyvážení. Ovládalo se to kabelem se základny. letadlo dokázalo na jednu otočku vzlétnout a na druhou pozici ovladače to umělo docela rychle kroužit. mělo to revers na zpomalení a při "ručním" startu umělo létat i pozadu.