Free, cool a in (oddělené vlákno)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Free, cool a in (oddělené vlákno)

#1 Příspěvek od ZdenekHQ »

Odděleno z vlákna http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... start=1020

Máme řeč, se kterou si dá krásně hrát, pokud má člověk fantazii. Proto ji musíme bránit proti záplavě novotvarů převzatých hlavně z angličtiny.
Naposledy upravil(a) ZdenekHQ dne 07 led 2017, 19:10, celkem upraveno 2 x.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Radovan_79

#2 Příspěvek od Radovan_79 »

Zdeněk: Tady: http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Frikul%C3%ADn je takový slovník a vysvětlení. Lidi, co takhle ve vší vážnosti mluví bych nakopal do prdele.
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Tý frikulínštině se říká ŇŮSPÍK a vždycky když někoho tak slyším kecat, vobrátil bych mu s chutí kousavý dozadu ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#4 Příspěvek od Celeron »

To je síla! 8O Tak tohle k nám na vesnici ještě nedorazilo a nebo mám tu kliku že se stýkám jen s normálníma lidma. :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
dobrman

#5 Příspěvek od dobrman »

Dobrej fór, tedy jak pro koho... :D

http://fakeupdate.net/
weed_smoker

#6 Příspěvek od weed_smoker »

To už máme dlouho.YT a vůbec celej NET je plnej rybízků a machýrků s vyjadřováním typu "Na holidej sme flájovali do Tailendu, dá se tam užívat si s bójem, kterej vypadá jako docela pjekná bič, takový bójové tam jsou všude a nechtěj ani horentní badžet za faking."
Dále hlášky typu daweybacha, yeteyboy, wypleskley trafkou, existuje/existovala na to webová služba wypatlátor, uměla překládat z/do wypatlanštiny a CZ/SK pomocí vložení textu a tlačítka "Wypatley"
lesana87

#7 Příspěvek od lesana87 »

On ten EKKARovo machýrkovskej žargon do toho nemá kolikrát daleko. Ale vypozorovala jsem, že je to dobrej indikátor úrovně, čím hustější žargon používá, tím větší hovno o tom ví a je potřeba to brát s větší rezervou. :D
Hill
Administrátor

#8 Příspěvek od Hill »

Jo, pár frikulínů v práci zase učíme rodný jazyk, prostě děláme ze sebe větší blbce, než jsme, a nerozumíme jim. Dá jim to hodně přemáhání, ale za námi chodí, když oni něco potřebují, tak to nakonec řeknou normálně. Většinou už se frikulínštinou nezdržují a mluví normálně napoprvé, jednoho MBA to učíme už tři roky a přesto se občas ještě zapomene.
Když však řekne něco třeba o vykomunikování, tak se rovnou ptám: vy komu co? Od kolegů častěji slyší, že nerozumíme jazyku jeho kmene.
A jeho bývala spolustudentka tvrdí, že až do promoce na TUL byl normální, pak se na rok ztratil do USA a další rok u nás ještě do jedné školy, a vrátil se někdo úplně jiný. Čili zjevně navštěvoval minimálně ten poslední rok vymývárnu lebek. Tak se ptám s babou Jagou: co vás to v té škole učí?...
FHonza

#9 Příspěvek od FHonza »

vyzkoušejte vypatlátor
Radovan_79

#10 Příspěvek od Radovan_79 »

FHonza: Tenhle styl letí mezi děsně drsnýma čtrnácti až sedmnáctiletýma puberťačkama, co jsou hrozně EMO, cool a tak všelijak podobně.
Naopak ta "frikulínština" je in v mladých, dynamických kolektivech plných flexibilních a kreativních mladých lidí (MBA je tam nejvíc), kteří ještě nepochopili, že trčet v kanclu (pardon, v offisu) třináct hodin denně není cool, in a už vůbec ne free :lol:
Radovan_79

#11 Příspěvek od Radovan_79 »

Raději nesmočím, než psát jak dement :-)
Třeba:
BlByYy yE To wOe, ZhE YaK NeZnAaAsH RzEcZ YeYiCh kMeNe, TaK NeSmOcZiIiSh. YeDeN Se oBcZaS MuSiIi pRzEmOcT, yAk tEn mEdWeD W ToM FoUsAtYyYm wTiPu <3 ToKiO HoTeL RuLezZz!!!
Wolfik

#12 Příspěvek od Wolfik »

Proč ti frikulíni maj větší plat než já budu mít i po 5 letech praxe? Jak tu někdo naznačil...většinou umí úplný hovno a ten článek na necyklopedie nemá daleko od reálu.

týmbyldyng, autsórsing...
Hill
Administrátor

#13 Příspěvek od Hill »

Proč? Protože přišla generace Neumětelů s titulem. Ten znamená daleko víc, než to, co umíš. Proto máme tolik pracujících důchodců. Místo řemesla se honí tituly a řemeslo se za provozu sotva dá za tři měsíce naučit, prostě lidí, kteří umí, ubývá.
A frikulínům stačí Powerpoint, v něm se tak krásně a uvěřitelně zahalené v newspeaku dají porušovat přírodní zákony...
TAKJAN

#14 Příspěvek od TAKJAN »

Já myslím, že to ocenění řemesla půjde ještě dost nahoru. Někdo to udělat musí. Co mne ale neskutečně štve (vlastně dnes je mi to už u pr...) jsou různí elektrozedníci, ještě třeba ukrajinští. Ono udělat nějaký RD není zas takový zázrak, ale kloudně, to už je horší. A když se někdy vidí ty prasárny, RT to na dálku podepíše (já bych to teda nedokázal), tak je to na pováženou. Ne že bych RT nějak miloval, někteří jsou děsný magoři. Buď RT, nebo protokol provádějící firmy se všemi zárukami a zodpovědností.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od ZdenekHQ »

Odděleno, původní vlákno je zde : http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... start=1020
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“