Nefunkční jabber v Mirandě

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od RayeR »

Tak kdyby to jeste nekoho zajimalo, tak jeden uzivatel to TLS 1.2 rozchodil i v XP SP2, staci jen rucne nakopirovat DLLko a pridat par klicu do registru, aktualizoval jsem popis na http://rayer.g6.cz/os/os.htm#XPSSL
lesana87

#17 Příspěvek od lesana87 »

A to DLLko, předpokládám, že myslíš schannel.dll, vezmu kde?
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od RayeR »

lesana87 píše:A to DLLko, předpokládám, že myslíš schannel.dll, vezmu kde?

z te zaplaty KB3081320, je tam na nej odkaz. Pak spustit zaplatu s parametrem /x a zepta se, kam se to ma rozbalit (nerozbaluj nikam do windows, ale do nakeho tempu a tam si to vyzobni)
lesana87

#19 Příspěvek od lesana87 »

Aha, to jsem nevěděla, že se to dá takhle rozbalit. Akorát mi to tam tu knihovnu nedovolí nakopírovat. To se, prosím, obelstí jak? :oops:

Edit: Tak jsem tam tu knihovnu schannel.dll dostala, upravila registr, ale Miranda IM stejně nefunguje. :(
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od RayeR »

Tak jsem to jeste vcera testoval na rok a pul stare zaloze XPcek (jeste pred instalaci te zaplaty) a zjistil sem, ze Miranda vyzaduje i tu dalsi knihovnu rsaenh.dll ale na registry se nekouka (tam se mozna kouka MSIE nebo jine programy). Takze doporucuju z te rozbalene zaplaty prepsat v systemu vsechny 3 DLLka (pokud je za behu system zamyka, ze nejdou prepsat, tak bud zkusit napred prejmenovat puvodni soubor (to u me jde, ale nemusi to jit na NTFS) nebo to udelat offline pri bootu jineho OS z CD/flashky a pod).
lesana87

#21 Příspěvek od lesana87 »

Tak jsem přepsala všechny 3 dll a už jabber běží. :polka: Díky. :)

P.S.: Přejmenování nestačilo, musela jsem je nejdřív smazat z dllcache, jinak se pořád přepisovaly zpátky.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od RayeR »

Tak super :)
Na dllcache sem zapomnel, protoze sem ji uz davno v ramci zestihleni a debordelizace OS zrusil (XPlite). Jen to zabira misto a instalacni ISO mam stejne po ruce na HDD...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“