Revize kotlů na tuhá paliva
Moderátor: Moderátoři
- serviceman
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
elektrosvit píše:Proto jsem se ptal, jestli se tím kotlem skutečně rozumí jen kotel a nic dalšího.
Pokud vím, je to limitovaný jen výkonem 10kW. Tu "kličku" s výměníkem znám, ale nevím, z čeho plyne.
Povinnost kontrolovat spalinové cesty pak stejně máš, ale můžeš to provést sám. Stejně tak si sám vymést komín, pokud je tam binec. Tady to lidi běžně dělají.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
-
Radovan_79
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ty musíš být opravdu oblíbenej soused.
-
Radovan_79
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já si dvakrát za rok taky dovolím zakouřit celou ulici (naštěstí na vesnici), když pálím binec na zahradě - t.j. čisté dřevo, zbytky listí apod. Jenže sousedi mě smrdí pod nos celou zimu přidušeným uhlím, taky kolikrát nemůžu větrat. A jako "hobbycook" (domácí kuchař) vyloženě trpím, když cítím v létě připálený maso.
Tady je to s tou teplovodní soustavou.Konkrétně se v § 17 odst. 1 písm. h) zákona o ochraně ovzduší uvádí, že provozovatel spalovacího stacionárního zdroje na pevná paliva o jmenovitém tepelném příkonu od 10 do 300 kW včetně, který slouží jako zdroj tepla pro teplovodní soustavu ústředního vytápění, je povinen provádět jednou za dva kalendářní roky revizi kotle. Revize musí být provedena prostřednictvím osoby, která byla proškolena výrobcem spalovacího stacionárního zdroje a má od něj udělené oprávnění k jeho instalaci, provozu, údržbě a kontrole technického stavu zdroje. Doklad o kontrole musí být předložen na vyžádání obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností. Dokladem je potvrzení, že je kotel instalován, provozován a udržován v souladu s pokyny výrobce a zákonem o ochraně ovzduší.
Zdroj: http://vytapeni.tzb-info.cz/kotle-kamna ... t-topenare
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
kejki píše:Od té doby, co jsou kontejnery na bioodpad tohle dělá jen trouba
Mám kompostér, co jde, nacpu tam.
Jsou bioodpady, na které bys potřeboval hodně velkej kontejner, nebo by jsi to musel pár hodit drtit. Třeba u planých ostružin z náletu by to byl určitě zážitek. Když se to zapálí, za chvíli to shoří a nesmrdí to.
Problém je třeba shrabaný listí s velkým obsahem hlíny. Já do toho cpu tlakem vzduch, takže to hoří jedna radost, ale kouře je víc.
Lidi vozí do bioodpadu hlavně lebedu, která je na zahradě nežádoucí. Takže u nás je ten pidikontejner věčně přecpanej.
Až skončí smrad z přidušenýho uhlí, skončím i já s "kouřením" dvakrát za rok.
Ale nikdy do toho nebudu tahat policajty.
-
Radovan_79
Udělejme si malý test, jak se kdo chová. Situace je taková, že máš ulici, jednosměrku, kde projedou dvě tři auta za hodinu. V té ulici je restaurace se zahrádkou. Na zahrádku máš přímý výhled oknem z místnosti, kde bys rád spal. Je léto, kolem půlnoci klesne teplota ke dvaceti, můžeš tedy větrat. Půlnoc, uprostřed týdne, zahrádka plná lidí, veselo, nikdo se nemá k odchodu. Situace nastala již dříve, byla řešena s provozovatelem restaurace. Výsledek, stěžovatel ujištěn, že to bylo výjimečně, bla bla bla. Takže je půlnoc, v bytě máš nedýchatelno a na zahrádce zábava v plném proudu; vzhledem k okolnímu tichu slyšíš každé cinknutí příborem. Ráno vstáváš v pět do práce. Co uděláš:
a) zavřeš okno a trpíš v horku
b) v pyžamu to půjdeš řešit osobně
c) zavoláš na MP nebo státní policii a oznámíš rušení nočního klidu
d) to samé jako c), ale jako bonus je ještě nahlásíš na hygienu, na radnici apod.
Moji reakci si zatím nechám pro sebe, jsem zvěadv na ostatní.
- elektrosvit
ZdeněkHQ: Zdeňku, každý rok chodí kominík. Nahlásí se to dopředu na obci. Vymete, prohlédne a vyplní lístek. Stojí to asi dvě stovky. Mně by se v tom hrabat nechtělo.