Žárovička - malá, jako do baterky a na 24V

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Radovan_79

#16 Příspěvek od Radovan_79 »

No jasný, že trafo mají všechny :-) Však víš, jak jsem to myslel, že ty novější ho mají vestavěné. Ty hranaté se separé trafem byly jen dva, Automatic bez přívlastku a Automatic H, který se liší akorát použitím halogenové 24V projekční lampy se studeným zrcadlem a bez kondenzoru. Ty "velké" lampy jsou ještě dědictví starších kulatých typů; už i u nich to byl celkem problém uchladit... Tak asi proto se to opustilo ve prospěch malých halogenových lamp. Taky není nezanedbatelný čtvrtinový příkon. Do té kulaté jsem sehnal 750W lampu a usvítí to úplně v klidu.
Ten zesilovač z Automatic může být používán i separé, to u těch novějších asi už nejde.
elektrosvit

#17 Příspěvek od elektrosvit »

Náhodou, 1000 W žárovka je v těchto dnech perfektní přímotop... :lol:
Radovan_79

#18 Příspěvek od Radovan_79 »

No to mi povídej :D Ten kulatý Meoclub má o dost výkonnější ventilátor než ty novější typy, funí to jak takový ten bakelitový fén puštěný na plné koule, i pěkně slyšitelně.
Jen aby nám pak nechodila ručně podepsaná PF od šéfa ČEZu :lol:
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Lukas-Peca »

elektrosvit píše:Lukáš: U kterého rádia jsi to zkoušel? Tam, kde mám možnost přepnout odbočku na primáru na 240 V, žárovky vydrží. U rádií, kde je jen přepínání 110/220 V odejdou zhruba po roce.

Tesla 323A, na primáru trafa mám předřadný odpor, aby napětí na sekundáru bylo jako při 220 V. Žárovka byla po pár hodinách černá a po dalších pár hodinách odešla. Teď už to neřeším, předzásobil jsem se tesláckými.
elektrosvit

#20 Příspěvek od elektrosvit »

Zrovna těchto rádií jsem se kromě 335 A radši zbavil, furt se v nich cosi sypalo. Žárovky v nich byly origo 7 V Tesla, když jsem tam dal nové, tak odešly rychle. Ale třeba v Melodii 527 A ty novodobé drží už několik let. V Populáru byly přiložené v sáčku dokonce původní s bílou zdrsněnou baňkou, takové už se asi dneska sehnat nedají.
ZVUK2000

#21 Příspěvek od ZVUK2000 »

Kdysi se používaly jako indikační třeba ve výtahu.
weed_smoker

#22 Příspěvek od weed_smoker »

Hledal bych normálně "E10 24V 100mA",ve výtazích byly E10 12V/150mA(žárovky přivolávačů jely z 10V odbočky světelnýho trafa) a nahrazovali jsme je 10mm červenejma LED s 1k odporem a 4007-kou diodou naletovaný a zasilikonovaný v závitech z vypálenejch žárovek.
V cyklosvětlech s dynamem/alternátorkem bejvaly taky E10,ale 6.3V jako v rádiu ve stupnici.
BTW.Telefonní žárovky se opravovaly stejně,jen LED byly 5mm a používala se smršťovačka.
kokun

#23 Příspěvek od kokun »

weed_smoker píše:V cyklosvětlech s dynamem/alternátorkem bejvaly taky E10,ale 6.3V jako v rádiu ve stupnici.

Ale ty stupnicové (E10-6,3V/0,3A) byly jen v koncovém světle - do předního reflektoru se dávaly E10-6,3V/0,5A a měly o něco větší baňku :wink:
Honza - kokúň

#24 Příspěvek od elektrosvit »

Ve světlech na kolo jsem se setkal vždy s 6 V/0,4 A (přední) a 6 V/0,1 A (zadní). A že jsem těch kol v minulosti poměrně dost měl a odepsal. Alternátorek Ruhla 6 V, 3 W. Poté, co se mi za jízdy ucasnoval přední reflektor, jsem radši tuto parádu z Favorita odmontoval. :lol: V rádiu tyto "cyklo" žárovky vydržely tak hodinu.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“