Je to tester 555/556 co byl teď v jednom Amáru. Sice jen pár součástek, ale stanovil jsem si, že to musí být kolem 556 přísně symetrický, jen na jednovrstvé desce a bez jediné propojky. Chvíli to zabralo, než jsem to vykličkoval. Naštěstí v tomto zapojení nemusím brát zřetel na nějaký impedance napájecích větví a podobný vychytávky.
Návrh dps
Moderátor: Moderátoři
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Je to tester 555/556 co byl teď v jednom Amáru. Sice jen pár součástek, ale stanovil jsem si, že to musí být kolem 556 přísně symetrický, jen na jednovrstvé desce a bez jediné propojky. Chvíli to zabralo, než jsem to vykličkoval. Naštěstí v tomto zapojení nemusím brát zřetel na nějaký impedance napájecích větví a podobný vychytávky.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Victronix píše:forbidden je TOSI
Však to většina lidí ví.
FHonza píše:Osazená deska má být hezká i na pohled Smile Jak říkali staří mazáci v Tesle: "Když se v tom hrabeš celej den, tak ať se na to dá i koukat."
Jj, ještě jsem to trochu předělal, ten jeden elyt jsem hodil za konektor. Stejně je zajímavý, když máš desku hotovou a zobrazíš si jen spoje, jak najednou vidíš doslova nesmyslný vedení spojů. Jak to prostě postupně člověk routuje a jeden zavazí druhýmu. Ty optimalizace nakonec jsou často nutný.
- Frantisek71
Zdeňku díval jsem se nakonec ještě jednou do toho datasheetu toho trafa a rozměry padů jsou správně. Pin má průměr 0,8mm. Zvětšil jsem proto akorát plošky.
Zaky kondenzátor jsem doplnil, ale jestli to je správně, jistý si nejsem. Pro jistotu jsem přidal ke každýmu vstupu optočlenu TVS diodu, což je snad také ochrana proti statice, co jsem vysondoval na internetu. Dioda je na 6,8 V, u adumu je uvedeno, že maximální přípustná hodnota je 7 V, tak snad jsem to zvolil správně.
forbidden: K tobě se vyjadřovat nebudu.
PS: Můžete mi prosím říct, jak schovám rozlitou měď, když ji rozliju pomocí ratnestu? Nějak jsem na to nepřišel.
- Frantisek71
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Nechceš mě snad tvrdit, že vrtání třeba pro krystal i pro trafák máš stejný?
Naopak pro ty elyty tam máš díry jak do propasti, leda bys používal snap-in.
A jen tak od oka, pořád místy porušuješ doporučený technologický vzdálenosti pro dnes běžnou výrobní třídu, pořádně se na to podívej - minimum je cca 0.2mm (záleží na výrobci, 0.3mm je lepší).
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]