Zdravím všechny, co jsou tu. V tomto zesilovači je přepínač vstupů ovládaný motorem, poskládaný z několika ( ze tří ) kostek s jednou osou. Nevím jestli při výrobě nebo při opravě, ale v nějaké situaci někdo osu u první kostky od motoru namazal a toto mazivo se nejspíš dostalo na kontakty uvnitř této kostky. Za následek to má vypadávání jednoho kanálu. Stačí přepnout na jiný vstup a zase zpět a zas chvíli funguje. Protože nevím jak přesně je přepínač poskládaný a nemůžu se dopátrat návodu jak to rozebrat a zase zprovoznit, tak se chci zeptat místních odborníků, jestli s tím někdo nemá zkušenost. Momentálně to mám vyřešené přemostěním na DPS, ale to znamená, že připojím jen jeden přístroj. Předem děkuji za každou případnou konstruktivní radu.
Jasně, jen mám obavy, aby na mě nevyskákaly nějaké pružiny a jezdci, až to oddělím. Pak jde taky o nastavení polohy při vratce. Musí se dodržet poslední nastavení, nebo je to jedno?
Slož to tak, jak to bylo, jinak to fungovat nebude. Před rozborkou je dobré si změřit, co je v které pozici propojeno, některé přepínače mají 2 pakety lineární a jeden v nějakém kódu. Když to složíš blbě, buď to nebude fungovat správně, nebo se to u některých typů i doláme.