BM516 - TV generátor
Moderátor: Moderátoři
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
BM516 - TV generátor
Potřeboval bych schéma abych se pohl dále. Není mi zcela jasné k čemu který blok přesně je a to schéma by mi velmi pomohlo.
Díky
M.
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Ale stejně to ještě není v pořádku, nejvíc mě trápí ta synchronizace.
Kdybys měl to schéma, moc by jsi mi pomohl.
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Mourek píše:jednou jsem nějakou dokumentaci měl, musím se po ní podívat, abych to nehledal zbytečně, jaké v tom byly součástky? to moje bylo na TTL a diskretní souč v analogové části, možná nějaké MAA
Přesně tak, klasická TTL, většina obvodů je tam řešena tranzistory, několik OZ. Odhadoval bych tok výroby tak okolo 1980 - 82.
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se Ti teda bude chtít tak bych byl velmi vděčný. Znovu jsem k tomu sedl ale na nic jsem zatím nepřišel, bez toho schématu to fakt nejde.
www.sigmaphon.cz
Když jsem to od nich kupoval,dávali na to záruku asi 3 měsíce.
Začaly s projevovat závady jako nenabíhal nf generátor - na desce oscilátoru je žárovka teď nevím,jestli jako stab. kmitů nebo ve zp. vazbě-už netuším - řádně dotáhnout.
Vypadávání barev v sekamu - studeňáky na X-talech (jsou na vývodech takové návleky kovové-zoxidované) atd,atd.(někde ještě ty krystaly 4,25 a 4,406 MHz mám,pokud budeš chtít).Člověk už pak nevěděl,jestli tomu může věřit,stále něco vypadlo.
Tak jsem se jednoho krásného dne zdravě nas..al a hodil to po psu a z peněz z pojištění si koupil TRF598TV-SAT od fy Epsillon přes Nedis(umí i anti-PAL obrazce,takže nastavení dekodéru celkem jednoduché,má řádkovou lupu pro osciloskop a 100 stránek txt-vše včetně obrazců lze editovat z PC a cena je oproti stejnému co např. nabízel nedis od koniga asi na úrovni 1/4).
Nedávno tady v el. bazaru prodávali starý philips PAL/BG asi za 1200,- (něco podobného jako byl maďar. tranzitest od Hurátechniky).
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Můj mail je: jef(zavináč)sub-zeronet(tečka)com
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele: