Zdvojovač napětí na 500V
Moderátor: Moderátoři
Zdvojovač napětí na 500V
hakamusai píše:zapojit dva ,tři do série ... ?
Nejde o kapacitu. tu seženu, ale o to napětí. Nebo jak jsi to myslel?
Charos píše:...nebo svitky paralelně? 2x4,7uF/630V například....
svitkáč sem našel. dokonce ina případně spravnou kapcitu, ale maj u něj udené AC a DC. takže nevím ktarým se přesně řídit. DC měli třeba 600V, ale AC jen 250V. Filtrační mě už tuplem nesedí
hakamusai píše:jj,myslel jsem to kvůli napětí
Takže použít třeba dva 350V elektrolity s kapacitou 20uF nebo 40uF. To by už šlo. teď jen zjistit zda platí ta menší nebo větší kapacita. Podle toho se mi bude odvítej celkový proud. Bude tam sice srážecí odpor 25K kvůli bezpečnému proud, ale i tak je minimum aspoň 15mA. Budu to používat jako napětovou zkoušku izolace pro průrazné napětí. Ta izolace musí vydržet těch 500V indikace bude LEDkou
Posílám stránku z "amára" se schématem, jehož část - zdvojovač půjde použít.
Ve výsledném napětí se promítne samozřejmě zvýšení napětí v síti z 220V na 230V.
Taky se musí změnit C1 na min. 10x menší kapacitu a C2 třeba 2ks 1M/450V do serie, ochranný odpor v sérii s LED vyrobit z více kusů celkově min. 0,5Megaohmu (když si šáhneš) a LED dát samozřejmě nízkopříkonovou.
- Přílohy
-
AR1070,374.pdf- (141.64 KiB) Staženo 238 x
vladimir píše:...před mnoha lety jsem vyráběl síťový blesk, kde byl podobný problém.
Posílám stránku z "amára" se schématem, jehož část - zdvojovač půjde použít.
Ve výsledném napětí se promítne samozřejmě zvýšení napětí v síti z 220V na 230V.
Taky se musí změnit C1 na min. 10x menší kapacitu a C2 třeba 2ks 1M/450V do serie, ochranný odpor v sérii s LED vyrobit z více kusů celkově min. 0,5Megaohmu (když si šáhneš) a LED dát samozřejmě nízkopříkonovou.
Když dám 500K bude to 1mA, což je pro nízkopříkonové málo jak tak koukám. Ty chtějí 2mA. Takže odpor 249,1K. Pak vzniká otázka zda při takto malém proudu zjistím kde to probilo. Jedná se o kontrolu izolace mezi tranzistorem a deskou přes slídovou podložku a topnými odpory na tu samou desku. Tím bych měl kdyžtak vyřešenou indikaci chyby. Z důvodů tak nízkého proudu asi nemá smysl přemejšlet na zelenou ledkou přes relé jako indikaci stavu bez chyby.
Když je poťák naplno, tak je max proud ovlivněn velikostí odporu 80k/2W na 6mA.
Červená dioda indikuje, že tranzistorem začal téct proud.
- Přílohy
-
Meridlo Uce.jpg- (14.57 KiB) Staženo 226 x
Dekker píše:Bude tam sice srážecí odpor 25K kvůli bezpečnému proud, ale i tak je minimum aspoň 15mA. Budu to používat jako napětovou zkoušku izolace pro průrazné napětí. Ta izolace musí vydržet těch 500V indikace bude LEDkou
Tak nějak nechápu, co to vymýšlíš za orloj s proudem 15mA. Běžně stačí na kontrolu izolací přístroj s proudem mnohem menším.
- Přílohy
-
Kondy - filtrace.jpg- (7.18 KiB) Staženo 201 x