P.S. Ak dobre chápem, tak tá flexo šnúra je vyrobená na to, aby ten Tvoj ,,koneček" bol pripojený priamo k spotrebiču, čiže nie je určená na funkciu pohyblivého vodiča - predlžováka. Aj keby, tak ZELENOŽLTÝ?????.. Či?
Co se dá koupit v elektrokrámě
Moderátor: Moderátoři
P.S. Ak dobre chápem, tak tá flexo šnúra je vyrobená na to, aby ten Tvoj ,,koneček" bol pripojený priamo k spotrebiču, čiže nie je určená na funkciu pohyblivého vodiča - predlžováka. Aj keby, tak ZELENOŽLTÝ?????.. Či?
A kutilmile - nelituju tě
A montér, co ho montuje, je povinnej respektovat normu, která mu nařizuje po montáži zkontrolovat provozní a izolační stav - a nedat z ruky věc, která normu nesplňuje.
A kutilmile - nelituju tě
Já sám jsem byl svědkem že moje máti, učitelka z mateřský školky zvládla doma vyměnit a dobře opředenou šňůru na žehličce když jsem se na to já vykašlal.
A když napíšu" šel jsem to voflákat prodejci o hlavu" tak jsem myslel pouhý vrácení a výměnu za jinou. A prodejce byl móóc rád, že jsem mu to přišel vrátit, protože jsme všechny rozbalili a prozvonili a zjistili další vadný kusy. Můžete tvrdit, že za to může výrobce, dovozce a nebo ředitel zeměkoule ale skončí to stejně nepříjemným popotahováním prodejce a nakonec moc pěknou reklamou, která se velice rychle na maloměstě šíří " Von si koupil tam a tam šňůru a ona ho zabila". No a to je na zavření krámu.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Mysteri píše:... väčné polemiky o predlžovákoch a či fáza môže byť v pravo...
Prodlužovačka by měla hlavně být jen prodloužení jednoho zapojení z konce A do konce B a to tak, aby bylo naprosto stejné, tzn. když změří zdířky a kolík na zásuvce a potom na konci zapojené prodlužky (taky zásuvky), tak by měly být výsledky stejné. Pokud má někdo v celém baráku fázi vpravo, tak na té prodlužce po připojení bude taky vpravo. Fáze vlevo je u nás zvyk, ale není to svatý předpis i když z fáze vpravo by si mi dělalo asi blbě.
- jirka5
Ne, prodejce od Poděbrad opravdu nejsem, ani s ním nemám nic společného. Zato jsem profesně ujetej a nkdy jsem nenechal svoji maminku vyměňovat šňůru u žehličky.
Nejdříve jdeš flexovku "vomlátit prodejci o hlavu", pak s ním v krámě ochotně kontroluješ zbylé kusy. Ale chválím tě, že sis nevybil svůj vztek na něm. Místo toho obviňuješ Oázu. Kdo je uveden jako dovozce do ČR nebo do EU jsi ovšem nenapsal, a ten zodpovídá.
Hezký den vám všem!