Spojenie preruseneho kabla

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Atlan

Spojenie preruseneho kabla

#1 Příspěvek od Atlan »

Tak potrenlbujem poradit. Prevrtal som kabel a jedna zila faza je prerusena. Cim to spojit? Uvazujem pouzit lankovy vodic 2,5 a naspajkovat len fazu ( cinovy mor nehrozi?) ,natiahnut zmrstovacku z lepidlom a zaliad sadrou. Spoj by mal byt vode odolny kedze je to pod prahom vchodovych dveri a obcas tam je vlhko. Na tom kabli bude rura na pecenie a kto. Ie co este tak ze to musi byt spolahlive.

Nejaky osveceny spôsob?
Sendyx

#2 Příspěvek od Sendyx »

Vysekat, položit nový kábl a napojit v krabicích.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Vysekat po obou stranách futer 20-25cm nad podlahou dutiny pro krabice s věnečkama, přerušenej kabel vytáhnout, nahradit novým a ten napojit v těch krabicích na původní kabeláž. V případě panelu použít krabice na panel a příslušný lepidlo - Mamut stačí.
Všecko ostatní je prasečina hodná leda tak Šampónka.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Atlan

#4 Příspěvek od Atlan »

Dakujem.To ste ma nepotesili :(
ohryzek36

#5 Příspěvek od ohryzek36 »

Už jsem si s podobnou věcí také užil - experti usazovali u našich přístřešek nad dveře a nebyli si schopní zjistit, že v těch místech vede hlavní kabelový svazek od rozvaděče do chalupy (bylo to ale poznat i na novější omítce v těch místech) - při "instalaci" jednou shodili jističe a pak přestaly fungovat v chalupě různé věci (světla, akumulačky, nějaké zásuvky), což bylo blbé (obvzlášť na podzim). Při opravě jsem vypotřeboval domácí (šuplíkovou) zásobu věnečků a víček krabiček (krabičky mi ještě zůstaly) + tenší kabely jsem ponadpojoval čokoládama (pro ty jsem už musel poslat posla - byl víkend večer), protože by se to tam už nevešlo. Ve finále byly nadpojované 3 3-fázové kabely, několik 1-fázových a ve výsledku to bylo asi 6 nových krabic :evil:
hakamusai

#6 Příspěvek od hakamusai »

Existují speciální kabelové spojky pod omítku.
Dá se to i nakrimplovat spojkama a přetáhnout smršťovací bužírkou s lepidlem.
V dávnejch dobách se to dělalo tak,že se očištěný vodiče daly přes sebe,zamotali se tenkým měděným drátkem a spoj se zacínoval.
Krabice (jak píší výše).
Vyměnit celej kabel (nejlepší řešení).
palmalsport

#7 Příspěvek od palmalsport »

Mám odzkoušené lisovací dutinky, smršťovačka raichema, a je to svaté. Prodávají i kompletní sady na kabely větších průřezů, sada začíná průřezem 6mm2. :)
doktor365

#8 Příspěvek od doktor365 »

Řešil jsem to minulý týden v práci. Přijela firma tahali kamery,začali vrtat a tma.Naštěstí jen na chodbě. Věděli kde vrtali,když přestalo svítit světlo,tak jsem vzal majzlík vysekal a našel převrtaný kabel. Chtěl jsem to spojit lisovacíma dutinkama,ale kabel nějaká stará hlína a stále praskal. Nakonec jsem to vzdal dal tam wago nastavil drátama a zatím svítí :D . To je dočasné,stejně to musím vysekat někam dál a nastavit pořádně.
hakamusai

#9 Příspěvek od hakamusai »

wago s klapkou = lustrová svorka wago ?
ZVUK2000

#10 Příspěvek od ZVUK2000 »

hakamusai píše:wago s klapkou = lustrová svorka wago ?

Lustrová Wago je jiná. Z jedné strany klasika Wago pro cyky přívod a z druhé strany je pérová pro licnu lustr.
gepard

#11 Příspěvek od gepard »

Je myšlena tato kontaktní pasta?
-- Gepard --
doktor365

#12 Příspěvek od doktor365 »

Ano pasta.
weed_smoker

#13 Příspěvek od weed_smoker »

Když jde naspojkovat sebeslabší kabel v zemi,tak by to mělo jít i ve zdi.Použil bych nějakou spojku do země na slabý kabely a lisovací dutinky na hliník(pokud přervals hliník).U mědi se žíly spojujou "na zátorku" (zkroutit kleštěma 1-2cm a proletovat),pak se zapečou smršťovačky na spojeních žil a nakonec od prostředka ta lepidlová jako spojení obalu(má mít přesah 5-10cm na nepoškozenej obal kabelu z obou stran) Bude to ale znamenat větší díru do zdi.
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“