Zdravím, s notebookem to za poslední měsíc s výdrží šlo strmě z kopce a dnes už vydrží na plné nabití cca 6 minut a co jsem ji rozdělal mám v ní 4 články NCR18650 od panasonicu s oznašení MH12210 a mě by zajímalo - je moudré měnit články za jiné nebo sehnat novou baterii - údajná origo stojí přes 2 tácky a neoriginální stojí kolem tácku ale jsou to ty samé co na aliexpresu stojí nějakých 15 dolarů. Která možnost bude pro mě nejpřijatelnější k poměru cena/výkon ( na druhou stranu nechci vyhořet jenom kvůli shit bateriím za 50kč/ks co se tváří jako origo 18650 )
Díky
Otazka je, ci je problem len v samotnych clankoch. S cinskymi bateriovymi packmi veru nemam dobru skusenost. Ked pride k tomu istemu problemu, ktory teraz riesis, kupujem battery pack od firmy Avacom. Naposledy som kupoval v Alze.
Potřeboval jsem acupack do stareho noťase IBM. Chtěl jsem ušetřit a na netu jsem našel pack asi za 900. Baterka vydržela málo přes rok, no Čína jak jinak. Pražský garážový dodavatel samozřejmě má telefon nedostupný, na majly neodpovídá. Proto bacha na to u koho objednáváte. Jinak moje blbost, uznávám a u baterkydonotebooku.cz nebrat.
Co jsem se díval tak to má obdov s MAX1787 - na netu jsem toho moc nenašel. Problémem je teď že jsem zjistil že ta baterie co tam mám (origo) běží na 14,4V a má 4 články seriově, zatímco stejné označení baterie a stejný model notebooku je všude k sehnání baterie se 3 články seriově s napětím 10,8V.
Nie vsetky elektroniky treba kalibrovat zvonka - v mojom notase Packard Bell, kde boli baterky prakticky mrtve a elektronika ukazovala zvysnu kapacitu par mAh - som dal nove clanky, nechal nabit doplna, urobil jeden cely cyklus az do uplneho vybitia, a nasledne elektronika hlasila plnu kapacitu s plnou realnou vydrzou