Polský startér R20a 24V 5,5kW na traktor
Moderátor: Moderátoři
- jova1
- Kontaktovat uživatele:
Polský startér R20a 24V 5,5kW na traktor
neřešil jste už někdo výsuv pastorku? Branec ho donesl s tím, že zůstal vyset ve věnci. Závada byla jasná, částečně vysunuté pero (25) z drážky mezi pastorkem a hřídelí co jde z lamelové spojky. Jak se to zpříčilo, tak se už pastorek nezasunul zpět. Když jsem nad tím začal bádat, zjistil jsem, že se při sepnutí vysune pouze ta středová tyčka (10) s maticí (11) a celá spojka (13) i s pastorkem (2) zůstane uvnitř startéru. Má to tak být? Nějak mi to nedává smysl. Co vysouvá ten pastorek a spojku? Pak jsem nepřišel na to, jak se ta spojka rozebírá, respektive jak se vyjme ta středová tyč? Vzadu na mě kouká ložisko, v předu tu spojku nedokážu vytáhnout, drží jí to pero na tyčce (10) . Je tam ještě nějaké zajištění?
- Přílohy
-
starter.jpg- (31.83 KiB) Staženo 208 x
- jova1
- Kontaktovat uživatele:
Tady se rotor neposouvá, tady vysouvá pastorek elektromagnet (6) pomocí té tyčky (10). Vede skrz celý rotor, spojku (13), pastorek (2) a ten drží díky matce (11).
Více to bohužel nedokážu rozebrat. Když se snažím vytáhnout spojku, drží to ta pružina. Uvnitř musí být nějaký element, možná ten (8.2)co drží tu spojku a měl by zřejmě zajišťovat to vysouvání spojky / pastosrku.
- Přílohy
-
starter.jpg- (56.54 KiB) Staženo 151 x
- jova1
- Kontaktovat uživatele:
Nedalo mi to, trochu jsem tu spojku povytáhnul, napružil tu pružinu a dal té tyčce ránu hliníkovou paličkou ze předu od pastorku. Vyskočila vzadu u komutátoru ven.
Celá závada byla v tom, že se obrousil ocelový prstýnek, viz foto, co je uprostřed té tyčky a vytláčí tu spojku s pastorkem ven. Spojku s pastorkem to nevysouvalo a zasekávalo se to v té spojce. Vydloubal jsem ten zbytek, z pružinového drátu 1mm stočil nový prstýnek a už to vysouvá jak má.
- Přílohy
-
starter2.jpg- (54.9 KiB) Staženo 147 x