Škoda 120 nejde zaradiť jednotka+tesnenie pod hlavu!
Moderátor: Moderátoři
-
Radovan_79
Druhé byla 125L z roku 1989, naši ji kupovali jako novou, dojezdila u mě na podzim 2006, koupili ji cikáni, bylo mi jí tehdy docela líto a měl jsem si ji blbec nechat... Ale co už.
Oni v té Boleslavi vůbec vyráběli stylem "co sklad dá". Ta naše měla být normální "holá" 125L, ale měla třeba poslední verzi přístrojovky (takové to s otáčkoměrem pod jedním sklem), černobíle pruhovaná sedadla (vzor 130) s rámovými opěrkami i vzadu... Co se jim zrovna u pásu sešlo, to smontovali.
Kamarád měl ještě před asi dvěma roky Rapida 136 (rok výroby 1990) po nějakém dědkovi, nic to nemělo najeto. Tmavá vínová barva, motor šlapal jak hodinky... Jednoho krásného dne přišel před barák a auto v prdeli. Ukradené. Policie třicet dní dělala, co mohla a poté odložila. Kdo ví, kde to auto nyní je...
http://www.autobyznys.cz/qx1061/hlava%2 ... ani%2Dvika
Ukazuje to i tiktak , jak vidíš , Ekkar Ti nemůže poradit , tedy dobře v tomto případě .
- tiktak1953
BOBOBO píše:To jsou kokotiny o dodělávaných dírách . Ty vogo , jezdím 125kou denně u ní jsem dělal hlavu naposledy na podzim . V zimě spojku . Karle hooodně ti to ujelo . Naschvál jsem si asi před rokem nechal podat v prodejně všechna tři těsnění . Absolutně největší díry pro vodu , silně přesahující rozměry v hlavě mělo těsnění 105 , přesné a dobré díry měla 130 a bez děr byla 120ka . Podle mne kritizovali i ve SM toto těsnění před! revolucí . Jasně , že tam ty díry musíš dodělat . Jen ignorant a neznalec dodá něco jiného. Pokud to byl maník co se vydává za automechanika poslat ať vrátí výuční list . Už provozuji páté auto typu . Je neuvěřitelné , jaké kokotiny kolují mezi lidmi .
Prietok kvapaliny kanalmi hlavy sa reguluje velkostou diery v tesneni. Aby sa nestalo to ze okolo prveho valca pojde 90% prietoku a okolo 4teho 0%. Ano diery v hlave su rovnako velke. Z dovodu technologie vyroby.
Ale to ze 105 ma ine diery v tesneni je troska divne, skkdovky nepoznam neprirastli mi k srdcu co motor to. Nekompaktibilita.
Spytaj sa na to tesenie na skoda fore urcite ti poradia lepsie. Alebo ked to Bobobo ma odskusane kludne tam tie diery sprav len sa potom necuduj.
A uz ked do toho vrtas tak si tam osad termostat z Lady ten je totiz 3cestny a ma urcite vyhody.
pracuj na moji zodpovědnost podle toho co jsem psal od začátku do konce .
- tiktak1953
A to, že TĚSNĚNÍ SE NESMÍ NECHÁVAT BEZ DĚR, ALE ŽE DÍRY SE MUSEJÍ DODĚLAT PODLE DĚR V HLAVĚ (protože se hlavy mírně liší) jsem napsal hned na začátku. Takže Bořku, už zase štěkáš na nesprávnej strom. Ty detaily uvádím proto, že šádyn opravdu bylo docela dost různejch podtypů, o kterejch se skoro nikdy pořádně nepsalo, protože prostě se to "schovávalo" pod nejrůznější INOVACE uplatněný během těch let výroby. U oktávek nebo fábulí se uvádí "MR", "MY" nebo jak všelijak se opisuje modelovej ročník, tenkrát to prostě byl ročník výroby - a že neseděla konstrukční shoda z ledna s konstrukční shodou z prosince už tenkrát moc lidí nezajímalo - v servisech si s tím holt museli NĚJAK PORADIT ...
A kutilmile - nelituju tě
- tiktak1953
Ale to víš že to vím - a jinou ucpávku, protože původní neudržela ten vyšší tlak kolem čelní plochy... A že to ani tak nebylo žádný žůžo-labůžo, spíš jen tak-tak, na rychlosti náběhu topení se to skoro neprojevilo. Jediný co pomohlo bylo natáhnout dolem pod kastli velký 5/4" trubky k chladiči a 3/4" k topení - pak najednou klesnul průtlačnej odpor a šáde zázračně začala topit i chladit ... Někteří "koumáci" zkoušeli zmenšit i řemenici, ale to nebyla tovární úprava - ono se to pak zas hádalo, to ložisko nechtělo vydržet ty vysoký točky a mazání jen "štauferkou" nestíhalo, pumpa se přidírala a zas z toho byly průsery ...BOBOBO píše:A víš tedy Karle to , že pumpa doznala změn a oběžné kolo mělo 2x větší rotor . Já bych Ti radil , zabal to .
To samý byly úpravy jako plnoprůtokovej filtr na olej, elektronickej regler na alternátor, odrušovací odpor na cívce odepínanej při startování relátkem, uvažovanej elektromagnetickej odpojovač trysky volnoběhu na karbci Jikov 32 SEDR - nakonec realizovanej jen ve funkci zavírání trysky při vypnutí zapalování ...
A kutilmile - nelituju tě
Asi by bylo pro Tebe lepší , kdyby jsi si přiznal , že věci nerozumíš . Ale to nějak z principu u lidí nejde . Ale je to NAKONEC jedno .