Programy na Skylinku vypadávají
Moderátor: Moderátoři
Programy na Skylinku vypadávají
- vasekpetr1
Ale vážne, kontrola kvality signálu by v tomto prípade bola na 1. mieste. Druhá vec nad ktorou by som sa zamýšľal je DISEqC switch (ak ho máš). Starší alebo zatečený môže nesprávne prepínať. Nemáš náhodou monoblok-konvertor? Zažil som už raz aj citlivý prijímač s blbo natočenou parabolou a monoblokom, kde oba konvertory čiastočne chytali frekvencie transpondérov druhého satelitu (jednalo sa konkrétne o 23,5E a 21,5E), signál sa javil ako dostatočný, no zariadenie sa vlastne snažilo rozkódovať paskvil signálov z rovnakej frekvencie oboch satelitov. Chyba sa zisťovala o to zložitejšie, že nešli iba niektoré kanály, pretože Eutelsat mal v tej dobe rovnakú tuším len jednu frekvenciu. Pomohlo až zistenie, že dotyčnému nefungujú AlJazerá a podobné bludy z ASTRY 19,2
Cahnov axióm: "Zlyhali všetky pokusy, je načase prečítať si návod.''
Programy s Astry 19 jdou celkem bez probémů(asi je silnější signál), ale na té Astře 23 momentálně nejde vůbec nic (ani nekodované programy, např. Šlágr), pouze jde Prima +1 a JOJ + 1, a to ještě s bídou. Na jaře (už aby to bylo) provedu řádné nasměrování cvelého systemu a především vyměním konvertor - mám tam 0.3 db za 0.1 dB. Ono totiž stačí, aby trochu hustěji pršelo a okamžitě vypadnou HD programy, o sněžení ani nemluvím.
Jinak včera jsem zkusil upgrade karty a už jsem se lekl, že jsem ji odpesal,protože televize na nic nereagovala, ani ne na vypnutí, ale pak jsem vygugloval, že zdaleka nejsem první, musí se asi 15 minut počkat a ona znovu naběhne.
Pro úplnost - satelitem se zabývám od r. 1992, kdy jsem si ho dovezl z Německa za 600DM (PACE 6600) , bylo to pouze na Astru, pak jsem tam dal brejle a přijímal jsem Eutelsat až do předloňského léta, kdy do naší střechy udeřil blesk a vše zničil. A pak jsem si vzpomněl na ten motor.