Tipy na využití 7400
Moderátor: Moderátoři
- petula
- Kontaktovat uživatele:
Habesan píše:Kdyby se mládež zabývala CPLD/FPGA, tak by se jí hradla hodila jako jedna z metod popisu a pochopení jejich konfigurace.
obávám se že dnešní bastlmládež nemá dostatečnou inteligenci pro CPLD a FPGA a bohužel ani na sestavování logických obvodů a tak se vyžívá v ujíždění na Arduinech a podobných ptákovinách, pro které píší jednoduché prográmky, které by jinak zvládlo několik tranzistorů nebo klopáků.
A kutilmile - nelituju tě
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Jsou tam dvě 7400, 74193 a 74154.
To já teď přemejšlím, jestli se mi vyplatí koupit z Alíkorychlíku stovku tesláckejch MH74141 od nějakýho Ukrajince, kde bych pak ale stejně musel 90% zas někomu přeprodat (vyšel by mě asi na 65,- kaček kus), nebo jestli se na to nemám vybodnout a pro těch pár digitronů, který potřebuju rozhejbat, nepostavit externí spínače z diskrétních tranzistorů, neb nedávno mě dokonale nastolicoval asi 25-letej z.m.r.dík, když inzeroval prodej 5ks 74141 a napsal tam "cena 250,-" - já jak blbec napsal "beru, přijedu osobně ještě dnes", skočil jsem do auta a když jsem absolvoval skoro 100km, tak ten hajzlík mezi dveřma zacukroval, že ta cena 250,- je za 1 kousek ... a docela se ten mlamoj divil, když jsem si uplivnul přímo na jeho rohožku a poslal do s takovým chováním do prdele ...
A kutilmile - nelituju tě
- radioelectrum
http://www.pesimat.cz/p_info/2198-mh-74141/