EKKAR píše:A to, že "po přelití zhruba 4Ah" byla baterka "ochotnější startovat" vůbec nesouvisí s tím nabitím vyššího náboje, ale s prostým procesem nabíjení, který promíchalo a ohřálo elektrolyt a tím snížilo vnitřní odpor baterky. Zkuste si někdy, až vám zase baterka nebude chtít točit motorem, donést k autu lavor s horkou vodou a baterku do něj na 5-10 minut posaďte - a pak zkuste start, vy lithium-iontový powerchytráci ... Místo abyste se pořádně postarali o normální baterku, vymejšlíte akorát 3,14čoviny...
No dost pochybuju že to bylo tím teplem...dal jsem to nabíjet večer a ráno už byla ta externí baterka vybitá...takže ta autobaterka už dávno stihla zase vychladnout....A stejně pochybuju že se při tomhle nabíjení ohřála nějak výrazně...
EKKAR píše:Dokud budou automobilky používat olovo jako primární startovací zdroje, všecky podobný vejmysly budou k h0vnu, protože buď budou účinný, ale velký a jejich využití bude pár minut trvat, nebo budou malý a údajně rychlý, ale pak taky dopadnou jak králík v sexu ...
To je jak kdybych tady chtěl z té liionky to auto startovat..nebo měl totálně blbou baterku a potřeboval z ní dostat ještě pár startů...nebo se snažil úplně vybitou baterku nabíjet powerbankou.....ale jak píšeš, "jejich využití bude pár minut trvat", což odpovídá - já tomu udělátku dávám 16hodin co tu baterku může pomalinku nabíjet...
Přijde mi že si strašně protiřečíš. Na jednu stranu abychom se starali o baterky v autě, na druhou naprosto srážíš jakejkoliv pokus o nějaký udělátko, co by tý baterce pomáhalo....