Proč mě počítač nevidí hdd WD MyBook?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#16 Příspěvek od EKKAR »

weed_smoker píše:Zdravím,
Koupil jsem si WD MyBook 3TB a WIN XP ho nevidí ....
Až bude možnost zkusit ho na PC s W7,udělám to a pravděpodobně ho W7 najde.
Co teda doinstalovat do XP,aby ho viděly a nebude nutný ho rozdělit na oddíly např.po 1TB?Na tom konkrétním PC není reinstall W7 možnej(exotickej HW,poskládala to jakási německá firma MEDION),maximálně zkusit nabootovat ho z flešky.Přetahat data z TOHOTO PC na fleškách do PC s W7 a na Mybook to naházet z něj asi taky neprojde,na tak dlouho mi ho nepůjčej.
Pokud je položíš vedle sebe, připojíš k netu a nebudeš jim dávat Sdílení, aby se ti sedmičky nezačaly srát do XPéček, jedinou pomocí je třeba TeamViewer aktivovanej na obou kompech a spojení jeho pomocí - prostě dáš v jednom kompu "Kopírovat" a v okně s druhým kompem "Vložit". Sice to je na dlouho, ale po určitý době, až TeamViewer zjistí, že jsou oba kompy na stejným routeru, přenos dat se zrychlí. Nemusíš nic nastavovat, všecko pojede v doposud platnejch režinech síťovýho připojení. Chtělo by se namítnout, že to samý lze docílit pouhým propojením přímo UTP/FTP kabelem ze síťovky jednoho kompu do síťovky druhýho kompu bez zprostředkování funkcí sítí, jenže tam se už musí individuálně nastavit jeden komp do režimu Master a druhej Slave - přes ten TeamViewer je to rychlejší a automatičtější ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
kejki

#17 Příspěvek od kejki »

weed_smoker - po zadání windows xp a 3tb disk mi vyjelo dost řešení. 32bit systém, navíc starý prostě potřebuje berličku.
p32

#18 Příspěvek od p32 »

Už sis nastudoval omezení pro XP a víc jak 2TB a jak se dá obejít?
https://support.microsoft.com/cs-cz/hel ... -than-2-tb
weed_smoker

#19 Příspěvek od weed_smoker »

Dík,zrovna na to koukám.Předtím jsem hledal pouze u WD,jestli na to není utilita pro XP.

//edit 20:33
Tak to vypadá,že nejsnazší je použít NTB s W7 a přes něj odsunout na ten mybook data z těch HDD,který na XP fungujou a data z PC přesunout do nich.Všecko protřídit a srovnat pomocí NTB s W7.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“