Aliexpres nedodání

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
TAKJAN

Aliexpres nedodání

#1 Příspěvek od TAKJAN »

Po asi deseti koupích, kdy bylo vše OK, nedošel balíček. V tom předvánoním bordelu se ztratil, nebo ho někdo vzal. Byla to vlastně jen obálka. Cena asi 1,5 dolaru. Nepotvrdit dodání asi jo, ale pustit se do boje? Podle mne ne. Nebo jak jste tohle řešili? dík
frpr666

#2 Příspěvek od frpr666 »

Postup je tady:
1
Full Refund
if you don’t receive your order
You will get a full refund if your order does not arrive within the delivery time promised by the seller.

= pokud nedostanete vaši objednávku, dostanete vrácení peněz.

http://sale.aliexpress.com/buyerprotection-en.htm?spm=2114.11010108.1000001.1.3tZaVi
1 Contact the Seller
2 Open Dispute to Make a Refund
3 Escalate Dispute to AliExpress

Osobně při ceně $1.5 bych to nějak neřešil a objednal bych znova od nějakého jiného shopu na AliExpress.
TAKJAN

#3 Příspěvek od TAKJAN »

Takže se vykašlat i na to, že zboží nedošlo?
Zaky

#4 Příspěvek od Zaky »

Dostal jsi zboží? Nedostal. Nech si vrátit peníze, není s tím problém. Zrovna tak pokud zboží neodpovídá popisu, stává se mi to na Ebay, že prodejce pošle něco jiného, v tom případě taky reklamuji a nechávám si vrátit peníze. Pokud prodejce chce vrátit zboží, což většinou nechce, nabídnu mu, že je připravené pro vyzvednutí kurýrem, kterého si má objednat on, pak už zboží vrátit kupodivu nechce :-)
warp

#5 Příspěvek od warp »

Jednou se mi stalo, že balíček asi za 8USD nedorazil, pošta mi ho ani neoznámila a on se asi vrátil, tak jsem do "open dispute" včas popsal co se stalo (jednoduchou angličtinou) a oni mi to poslali znova jelikož jsem to chtěl, pak to už dorazilo. Nabídnou ti i vrácení peněz. Teď mě to možná čeká se zásilkou SPI pamětí, ještě zkusím poštu, nemůžu vysledovat, není "žlutý" doporučený (např. RS číslo CN) ale jen (číslo). Tak uvidíme.
PC-maniak

#6 Příspěvek od PC-maniak »

za tohle ani nemuzou cinani.. ale proste nase 🤐 ceska posta!

nikdy nemam problem jen o vanocich se zahadne jeden nebo dva balicky z ciny nedorazi.. nastesti jsou cinani SUPER lidi ! a vse se vzdy vyresi
Tomáš
TAKJAN

#7 Příspěvek od TAKJAN »

Tak mi to dnes došlo, asi to někde na poště vyštrachali. Takovej drobek, poloviční obálka. Nevím, zda pochválit. Tak jsem zas prodejci musel napsat, že teda OK.
TAKJAN

#8 Příspěvek od TAKJAN »

Zajímavé. Nějaký číňan se asi slitoval a ačkoliv obchod nebyl potvrzen-částka nebyla stržena (což nebyla dle výpisu) a zboží poslal. Zas blbost za dva doláče. Došlo to asi po třech měsících:-)
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Jirka »

Teď snad dorazí všechny balíčky z prosince, protože v Číně začíná nový rok, tak 14 dní nebudou posílat žádný další :-)
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Stale cakam na jednu zasielku z oktobra... ale uz konecne konci treti "purchase protection", tak som otvoril dispute.
sr71

#11 Příspěvek od sr71 »

mě se teď stalo že jsem chtěl napsat prodejci z Aliexpresu nějaké připomínky k dodanému zboží, ale koukám že mi zrovna tato objednávka zmizela ze sekce s historií objednávek 8O je to možné?
PotPalo

#12 Příspěvek od PotPalo »

Mám tu záhadu. Objednávka z februára, píšu že shipped a zároveň cancelled. Po skoro dvoch mesiacoch od objednania predajca predĺžil ochrannú lehotu. Tak teraz neviem. Neposlal to a mám čakať viac ako tri mesiace na nič alebo čo. To je potom radosť niečo opravovať keď takto čakám na súčiastku.

Iná objednávka prišla po lehote, kde mi už vrátili peniaze. Tak som mu aspoň napísal že mu zase zaplatím pokiaľ sa to teda dá.

Pekne to začína, moje prvé dve objednávky na aliexpress a takto....
Přílohy
ali.png
(23.02 KiB) Staženo 227 x
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
beny66ka

#13 Příspěvek od beny66ka »

Tak to se mi stalo v poslední době také - 2x.
Počítej s tím, že ti nic nepřijde. Ovšem co to má znamenat nechápu také. Vypadá to jako by to nepustili ze země ven a prodejce o tom neví.
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Jirka »

Tohle se mi stalo v červenci. Zjistil jsem to po 2 měsících, kdy mě aliexpress automaticky upozornil na prodloužení dodací doby.
Psal jsem prodejci, on zjistil, že to vrátila čínská pošta. Omluvil se, že tam měli logistický problém, a poslal zboží znovu. To přišlo za 14 dní.
PC-maniak

#15 Příspěvek od PC-maniak »

joo pokud se tohle stane tak je dobre NEDAVAT NEGATIV a napsat prodejci co se vlastne stalo on zjisti omluvi se a posle zbozi okamzite znovu .. rekl bych ze s nejakou urgenci protoze to pak prijde za 10-14dnu .. me se tohle za ty roky stalo zatim 2x.. poprve me prodavajci kontaktoval sam ze to celnici vratili tak se omlouva za zdrzeni a poslal znovu a druhy toho sem si pak vsiml az se prodluzoval cas dodani
Tomáš
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“