SONY deck TC-WR790, řemínky - zakoupeno
Moderátor: Moderátoři
Je lépe se spolehnout na sluch a zvyk konkrétního člověka. Když jsem opravoval televizory, a zákazník se mě ptal, jestli je jeho TV a obraz pěkný, zeptal jsem se: líbí se Vám? Je nádherný. Zrovna tak pokud jde o všeobecně známé nectnosti potlačovačů šumu Dolby nebo vlivu přebuzení pásku, oba tyto jevy už není možné následně nijak odstranit, ale pokud někomu nevadí, nemám důvod ho přesvědčovat. Mně vadí moc, ale je to Můj pocit a MNĚ vadí.
Ještě nakonec: Neznamená automaticky, že čím dražší věc, tím lepší a kvalitnější. Ale taky neznamená automaticky, že tomu tak není. Mám něco přes stovku kazet různé ceny a různé kvality. Je fakt, že ty železňáky většinou trochu víc šumí, ale naopak ty chromové mají většinou vyšší nároky na páskovou dráhu, posuv a vedení pásku, některé nadměrně namáhají a někdy až předčasně ničí mechaniku. Ne vždy ale jsou ale chromky dražší. Používám je spíš na vážnou hudbu a CD, železné častěji pro VKV rádio.
-
Radovan_79
Radovan_79 píše:kono: Ty Ňáký myši jsem neslyšel ani neviděl naživo; každopádně je to mimořádně ošklivéTo je ale věc vkusu.
Kamarádův táta měl nějaký TEAC, v půlce devadesátých let to kupoval za asi 25 tisíc.
uznávám že Dragon byl nevzhledný, Rolls majetných celebrit též není hezký...
Technické parametry jsou v němčině na Archiv Aukro Kazetové magnetofony-Hi-Fi komponenty. Skoro bych jim věřil, i když jsem v této otázce pesimista. Jen nemůžu strávit těch 20 kHz. Opět se potvrzuje, že v otázce vybuditelnosti versus zkreslení jsou kazety typu I, tedy Ferro, bezkonkurenční. Rozhodně aspoň mě osobně by víc vadilo 2,5krât větší zkreslení než chybějící pseudo vyšší kmitočtový rozsah do 20 kHz, které se jednak v normální hudbě nevyskytují, a slyší je možná děti a psi. No, ale je to můj názor.