Dovoz staré elektroniky
Moderátor: Moderátoři
ZVUK2000 píše:Také na tom Aukru mohou být i majitelé zastaváren. Levně koupí a draze vydraží
Na Aukru očekávejte všechny kategorie homo sapiens. Nejedná se o dobročinný spolek nebo Armádu Spásy. Máme v nedalekém sousedství rodinu, která objíždí Kinder burzy v německém příhraničí. Lze tam levně koupit téměř vše. Od dětského oblečení, sportovního vybavení, hračeka a pod. Burzy se konají zpravidla v sobotu dopoledne. Přes neděli nafotí a vystaví na Aukru nebo Bazoši a v týdnu vozí balíky na poštu. A mají se co ohánět snad už desátým rokem...
- frantajetel11
P.S. Nedávno jsem kupoval něco na Aukru a prodejce říkal, že je to prej z Rotterdamu z bazaru.
-
Radovan_79
A mají se co ohánět snad už desátým rokem...
No, ono taky aukro rádo oznamuje na FÚ, když někdo soustavně prodává a má velké obraty a není zaregistrován jako podnikatel. FÚ pak samozřejmě rád onoho prodejce popotahuje kvůli nedovolenému podnikání a samozřejmě i daňovým únikům. Nejedna mamina na mateřské už byla na FÚ vysvětlovat prodeje dětských hadříků a podobně. Jestli je to správně, nebo ne, záleží na vkusu každého soudruha. Já si myslím, že to správně je.
S tím "asi funkční" jsem měl zkušenost jednou a dobrou. Notebook Panasonic (což jsou TOP zpracované notebooky, žádné keply jako acer a podobně), docela dobré konfigurace (Pentium M 1,4 GHz, 768 MB RAM, grafika ATI 9000, wifi...) prý občas naběhne OS, občas ne, ale do BIOSU naběhne vždy a bez problémů. Za 900,- včetně poslání. Přišlo to, vyzkoušel jsem to a diagnóza - HDD šel do kytek. Po výměně disku a reinstalu to valí už dva roky. Samozřejmě, baterka je na prd, ale s tím se počítá.
Tak to slyším poprvé. To by mi nejdřív FÚ musel dokázat že jsem to za účelem prodeje nakoupil. Nevidím jediný důvod proč v tomto případě platit daně.Radovan_79 píše:... aukro rádo oznamuje na FÚ, když někdo soustavně prodává... ...Nejedna mamina na mateřské už byla na FÚ vysvětlovat prodeje dětských hadříků a podobně...
-
Radovan_79
Pokud FÚ koná na udání, tak není nikde psáno, že aukro člověka neudá. A je jasné, že snadněji si došlápnou na maminu, která nakupuje někde z Německa nebo Anglie pytle oblečení (tam to prodají jako odpad) a pak to tady rozprodává. Sotva na tebe přiletí FÚ, když rozprodáš knihovnu po dědovi a k tomu dvě křesla a televizi. Ale když máš měsíc co měsíc třeba 30 tisíc obrat, tak to aukro klidně bonzne a máš problém.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Vy jako uživatelé EB z toho máte naštěstí jen výhodu - jen tak mě něco "nerozhodí".
Budu se muset inspirovat Cimrmanem, jen mě zatím chybí vhodná výbušnina (pro neznalé - viz zmínka o hnoji).
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]