Elektronika magnetofonu - uprava

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Radovan_79

#16 Příspěvek od Radovan_79 »

Netuším, jestli to má mazání magnetem, ale vzhledem ke kategorii výrobku bych to viděl jako téměř jisté...
rctamiya

#17 Příspěvek od rctamiya »

Ano, je to ono, maze magnetem 6PA(ten celokovovy) a ma ac bias, zas takovy sunt to neni. Mechanika je tam original Philips(vymenena za tu cinskou mr...ku) s full autostopem. Hlava vybrousena paskem neni, protoze na systemu kazety snad nikdy prehravane nebyly.
rctamiya

#18 Příspěvek od rctamiya »

Radovan_79: Diky, toto jsem hledal.
konosuke: Bias neztahnu, jedine zmenou odporu anebo ubranim napajeciho napeti na stabil zdroji...to funguje, ale pak je nahravka zkreslena. On uz si ubira vysky predzes., kdyz je na vstupu pridam(na EQ na zvukove karte v pc), tak je to ok.
Pri kondech 10uF to jde nahravat s poslouchatelnyma vyskama na 7.5V ale nema vubec basy, proste onicem, neposlouchatelne.
Je to konstruovano na 9V, tak nevidim duvod proc snizovat napajeci napeti, kvuli bias.
Radovan_79

#19 Příspěvek od Radovan_79 »

Já se tedy nechci nikoho dotknout, ale přijde mi, že se z ho_na plete bič...
rctamiya

#20 Příspěvek od rctamiya »

Ne, jen chci do zaznamu pridat vice vysek...mam takovychto obvodu vice s magnetem a tam jsou vysledky lepsi. U kazde elektroniky je AN7312, ale pokazde s jinym zapojenim.
Zkousel jsem menit i mazaci magnety(modry, hnedy, cerny, celokov) a nahravka je bud hlasitejsi se zkreslenim, nebo stejne. Zousel jsem i odmagnetovat pasek(smazat na decku s ac erase) a nahrat bez magnetu, tam byl vysledek nejlepsi ale porad bez vysek.
Dekuji.
rctamiya

#21 Příspěvek od rctamiya »

A co treba zmena C227 a C277 na vstupu?
Kremik

#22 Příspěvek od Kremik »

Musíš snížit předmagnetizaci. Zapoj do série s rezistorem trimr vhodné hodnoty a můžeš laborovat.

Jestli je to stereo, tak samozřejmě dva trimry. Osobně bych se ale poohlédl po jiném, lepším, magnetofonu a ten bych si upravil.
Naposledy upravil(a) Kremik dne 24 led 2017, 18:55, celkem upraveno 1 x.
rctamiya

#23 Příspěvek od rctamiya »

Kremik píše:Musíš snížit předmagnetizaci. Zapoj do série s rezistorem trimr vhodné hodnoty a můžeš laborovat.

To jsem zkousel, zaznam je pak zkresleny a tech vysek taky nepribyde moc. To je nekde srazene na vstupu....videl jsi schema?
Kremik

#24 Příspěvek od Kremik »

Neviděl, mám blbé připojení, rozbalit bych ho musel na PC. Samozřejmě může být ořezaná charka už někde v zesilovači.
rctamiya

#25 Příspěvek od rctamiya »

Kremik píše:Neviděl, mám blbé připojení, rozbalit bych ho musel na PC. Samozřejmě může být ořezaná charka už někde v zesilovači.

Tak se prosim na to podivej, az budes mit moznost. Diky.
rctamiya

#26 Příspěvek od rctamiya »

Tak jak? Najde se dobra duse, ktera poradi a vyzna se v tom?
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“