Pájení vývodů elektronky - čím ?
Moderátor: Moderátoři
Jinak materiál nožiček byl vymyšlen na stejnou tepelnou roztažnost se sklem (kovar) , ale byly používány i jiné, kde naopak velký rozdíl tepelné roztažnosti těsní po vychlazení lépe průchod , na to musí být zase spec.sklo
s velkou pevností.
Prohledal jsem net a ani ve starších německých pramenech jsem žádné moudro k pájení nenašel , takže řešení viz kolega Achab kolečko z PS
s kolíky cca 1 mm do rimlocku a propájené s paticí loctal , ještě musím sehnat kousek bakelitové trubky ze starého vysavače a do toho to zalepit,
dost to bude hřát, je to koncová pentoda.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- radioelectrum
Ano o to přesně jde. Z vývodů a částí co drží systém se nesmí uvolňovat žádné částice čímž by zhoršovali vákuum. Navíc to je materiál který má stejnou roztažnost jako sklo aby nedocházelo k pnutí. Já to nabodování co jsem navrhoval vidím za nejlepší řešení.ZdenekHQ píše:A není to u těch vývodů vlastně původní záměr, aby byly chemicky netečný a nehnily v paticích?
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele: