Dovoz staré elektroniky

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od ZdenekHQ »

Tady to asi skončí opět rozdělením vlákna (za to můžu já) - a já už přestanu posílat OT příspěvky.

Jenže můj "lednový test" ukázal, že máte v sobě jako uživatelé spoustu problémů, které není jak ventilovat. A my jako admini EB to musíme nějak řešit.

Takže naposled můj "lednový" OT: původní název vlákna "Dovoz staré elektroniky" by se dal rozdělit na "Odvoz staré" a "Pořízení nové elektroniky". :D
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Sendyx

#32 Příspěvek od Sendyx »

ZVUK2000 píše:Aukro nemusí být bonzák. Třeba mu to nařizuje nějaký zákon. Myslim že cca 20 000 Kč přijem z prodeje nepodléhá zdanění. Nad tuto částku ano. A Aukro to muusí oznámit. A nebo si tyto informace přímo FÚ od Aukra vyžaduje.

Před pár lety přímo někdo z administrace Aukra napsal, že se odesílají informace o všech, kdo má za rok prodeje za 20000 a více. Navíc finančák může opravdu kdykoliv požádat o informace a musí je dostat. Pokud vím, tak finančáky doměřovaly daně asi 2-3 roky zpětně, k tomu se myslím hned váže pokuta a penále z prodlení.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Celeron

#33 Příspěvek od Celeron »

Nojo, ale daň se platí ze zisku, což je rozdíl mezi nákupem a prodejem. Takže když někdo prodává s ziskem třeba 10% tak se do 60000 ničeho nedopustil. Ovšem druhá věc je, že FU rád stanoví daň podle "pomůcek" a to si pak může daň vymyslet jakou chce....
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Radovan_79

#34 Příspěvek od Radovan_79 »

Celeron: To, že tvoje činnost negeneruje zisk který by měl být zdaněn neznamená, že nepodnikáš ač třeba nemáš oprávnění. A podnikání bez oprávnění je trestný čin, na který pamatuje § 251 trestního zákoníku. Krácení daně nebo jiného poplatku řeší stejný zákon. Takže ona to taková prdel být nemusí.
Takto vidí podnikání naše legislativa:
"Kdo samostatně vykonává na vlastní účet a odpovědnost výdělečnou činnost živnostenským nebo obdobným způsobem se záměrem činit tak soustavně za účelem dosažení zisku, je považován se zřetelem k této činnosti za podnikatele."

To, zda je nějakého zisku dosaženo (což nejspíš je, jinak by se na to ti lidé vykašlali) je až druhořadé.
BOBOBO

#35 Příspěvek od BOBOBO »

Zase prázdná sláma , kdo kšeftuje , ať zaplatí . Tečka .
konosuke

#36 Příspěvek od konosuke »

ať platí boháči (Fantomas contra Scotland yard) u nás naopak, bohužel
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Radovan_79

#37 Příspěvek od Radovan_79 »

To, že krade čí krátí někdo "velký" omlouvá to, když se tak chovají "malí"??
BOBOBO

#38 Příspěvek od BOBOBO »

Jistý rozměr to sice má , ale ... Jedinec může za pár dní ukrást tolik , co celý národ za rok . To ti je snad jasné . Protože pro stejnou váhu by ten co něco ukradl-zpronevěřil v milionech-miliardách by měl jít sedět třeba 100x déle , než ten , co šlohne auto . Že ?
konosuke

#39 Příspěvek od konosuke »

kdo hladový šlohne rohlík je lump
kdo prošustruje fabriku je podnikatel kterému nevyšel záměr
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Habesan »

ZdenekHQ píše:máte v sobě jako uživatelé spoustu problémů, které není jak ventilovat.
Máme.
A proto je ventilujeme na Bastlírně.
Bez toho by ani neexistovala.
Někteří členové dokonce při psaní příspěvků chlastaj.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
PixelOrgy

#41 Příspěvek od PixelOrgy »

Habesan píše:
ZdenekHQ píše:máte v sobě jako uživatelé spoustu problémů, které není jak ventilovat.
....
Někteří členové dokonce při psaní příspěvků chlastaj....

A nekteri i pri cteni :-D :-D :-D
BOBOBO

#42 Příspěvek od BOBOBO »

Za čtvrthodinku vyrážím . Mám to přes tři kilometry . Chůze na pivo . Už jen to těšení .... :D
PixelOrgy

#43 Příspěvek od PixelOrgy »

:-) Tak to jsme dva, i ten harmonogram celkem odpovida :-)

Tam to jde vzdycky dobre, horsi pak byva cesta zpatky :-D
Celeron

#44 Příspěvek od Celeron »

BOBOBO píše:Jistý rozměr to sice má , ale ... Jedinec může za pár dní ukrást tolik , co celý národ za rok . To ti je snad jasné . Protože pro stejnou váhu by ten co něco ukradl-zpronevěřil v milionech-miliardách by měl jít sedět třeba 100x déle , než ten , co šlohne auto . Že ?

No ted se chystá jedna z největších zlodějen v historii tohoto státu a okradení budeme úplně všichni bez rozdílu. Bude se řešit komu se za pár mega úplatků prodá za pakatel milion tun lithia na Cínovci, což je cca 8% nyní známý světový zásoby. Při současných cenách za cca tři biliony korun (3x10 na dvanáctou), cena neustále stoupá a možnost těžby až 100 let, takže ta zlodějna může být ještě mnohem, mnohem větší...
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od ZdenekHQ »

Ona je to vlastně likvidace staré ekologické zátěže. Takže na to dostanou ještě dotaci.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“