Panasonic CQ-RD133 připojení CD

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bubo100

Panasonic CQ-RD133 připojení CD

#1 Příspěvek od bubo100 »

Ahoj pánové. Dá se přepnout tohle rádio do CD módu bez měniče? Jak?
Chci připojit na CD IN MP3ku. Zkoušel jsem spojovat se zemí datové piny ale nic - na Grundigu to takhle jde.
Díky.
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Tady to jednoduše nejde - rádio si musí s měničem pokecat, pak teprve jde měnič pomocí tlačítka CD vypnout a zapnout. Jinak tlačítko CD nedělá nic.
Jedna z možností se tu nedávno probírala - vyhledej výstup z AM dílu (větví se pak na dva vstupy přepínače signálů) a přes odporové děliče a kondenzátory na tyto vstupy přivěď vnější signál.
Na displeji se sice bude zobrazovat AM a nějaká frekvence, ale mělo by to jít.
Druhá možnost (tu jsem používal já) je udělat totéž s kazeťákem - výstupy ze snímacího zesilovače jsem dal přes přepínač a jím volil, jestli kazetu nebo vnější zdroj signálu. To mělo tu nevýhodu, že v mechanice musela pořád být kazeta a běhat, ale kazet mám ještě dost a vnější přehrávač jsem používal poměrně málo.
bubo100

#3 Příspěvek od bubo100 »

jo-jo, díky. Ty možnosti znám, mám to udělaný na jiným autě, jen jsem chtěl využít origo CD vstupy. Tady asi použiju FM transmiter - jednoduchá aplikace, dostatečná kvalita a možnost použít na čemkoli.
Jěště jednou dík za radu a mějte se fajnově. :agree: :hojahoj: :hojahoj:
bubo100

#4 Příspěvek od bubo100 »

Co se týká připojení přes AM - není to všude možné. U Panasonicu je přepínač signálů (tuším 6320) vybaven jenom jedním vstupem AM a nelze připojit stereo. U některých modelů je přímo na výstupu modulu přijímače přepínán signál AM-FM. :(
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“