Rušení autorádia jiným spotřebičem
Moderátor: Moderátoři
Rušení autorádia jiným spotřebičem
A teď k jádru věci, po zapnutí kamery mi začne špatně hrát (šumět).
Na přívodní kabel jsem namontoval toto http://www.ges.cz/cz/deleny-feritovy-fi ... 00185.html a vyzkoušel zapojení jen na trvalé plus z baterie. Ruší to když je nastartováno i při vypnutém motoru. Prodejce mi jen napsal, že to může dělat u aut, kde je vedení po canu.
Neváte prosím jak to odrušit?
Děkuji moc za všechny rady.
Nečekám radu, ani si nestěžuji, pouze konstatuji - už jsem se s tím smířil.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- monterjirka
A jsou výrobci, co si s tím velkou starost nedělají. A tak občas člověk narazí i na kuriozity...
"Levná" kamera do auta mi tu leží nevyužitá. Měl jsem ji ve služebním autě, ale objevil se problém. Podle "webdispečinku" jsem jel v obci "dvoustovkou", cestou mezi Plzní a Berounem jsem si odskočil do německa,...
Tak jsme se dívali a příchozí data - kdykoliv byla kamera zapnutá, přicházely nesmysly o GPS pozici. I podle přehledového přijímače to někde kolem 1500 - 1600MHz vypadalo jako pila nebo hřeben...
A kutilmile - nelituju tě
Jo a ještě jsem zapomněl napsat, že to nedělá na všech stanicích. Na videu je to nejhorší, pak to jen trochu šumí a impuls hraje čistě.
https://www.youtube.com/watch?v=7sD9CVG ... e=youtu.be
Mám za dobu používání "drobný elektroniky" při ježdění autem asi 10 nejrůznějších snižovacích měničů - nabíječky k mobilům, 12V/USB zdroj k navigaci, univerzální zdroje pro telefony, nabíječky a přehrávače, zkoušel jsem navíc minimálně kýbl nejrůznějších podobnejch adaptérů kamarádům a známým - a s výjimkou asi dvou těch úplně nejstarších JEŠTĚ POCTIVĚ UČUNĚNEJCH nevím o žádným moderním snižovacím měniči, kterej by měl v přívodu LC filtr proti rušení napájecí sítě auta impulsním odběrem a na výstupu to samý proti průniku rušení do dalšího napájenýho přístroje ...
Ono se zdá, že "do rádia" ruší kabely k měniči a od měniče k přístroji, ale je to jen parazitní vyzařování toho rušení, který se dá jednoduše potlačit právě těma vstupníma a výstupníma LC filtrama ...
Univerzální řešení neexistuje, jen "naklapávací ferit" na kabel nic nevyřeší, je potřeba ty hrany ohladit svedením kapacitou na kostru/společnej vodič dřív, než dostanou šanci se vyzářit jinde = musí se to kuchnout, obhlídnout vstup i výstup a namastit do volnýho místa tlumivku (klidně i na toroidovým jadýrku) určenou pro příslušnej odběr proudu a určitě aspoň elektrolytickej kondenzátor - ještě líp s paralelním keramickým 100nF nebo 25V tantalem v rozmezí kapacit 1-5uF.
Bacha při výběru těch tantalů, brát je jen na 25V provozního napětí a vyšší, na 15-16V jsou málo, v autě není nouze o špičky, který můžou tantal prorazit napěťovým přetížením a ty mrchy přitom straaaašně rády chytnou plamenem ...
A kutilmile - nelituju tě
- Přílohy
-
VKV.jpg- (111.05 KiB) Staženo 381 x
-
20170127_164706.jpg- (129.22 KiB) Staženo 433 x