Nejcennější součástky
Moderátor: Moderátoři
Nejcennější součástky
mám možnost pořídit nějaké el. součástky (TESLA i novější) z končícího skladu, chtěl bych se zeptat, co je nyní nedostatkovým zbožím, co nejvíce bastlířům chybí, nebo co v hojnosti nakupujete? Jedná se mi zejména o součástky TESLA.
Jsem prodejce elektrosoučástek a proto by mně taková informace pomohla s výběrem zboží, abych měl na skladě pro vás zajímavé součástky a né šrot který už nikdo nechce.
Nechci vypadat jako nevzdělanec, samozřejmě mám přehled, ale nerad bych aby mi něco uteklo.
Předem děkuji za odpovědi.
Jo, hochu, dal ses na vojnu, teď bojuj. Pro někoho jsou nejžádanější položkou integrovaný obvody dneska obsoletních řad, protože už se nevyrábějí ani ve světě, pro jinýho to jsou starý dederónský zobrazovače s LED, pro dalšího třeba něco s vakuem - projdi si Aukro, co se tam tak nejvíc prodává, uhlíkový odpory TR212, papírový "hovňáky" TC180 nebo "zelenina" to asi nebudou ...
A kutilmile - nelituju tě
PS: Na nikom nerejžuji, snažím se držet přátelských cen, dělám to při studiu.
Nakupuji starší součástky, protože ty mně baví prodávat a celé večery se v nich přehrabovat a dávat je na e-shop. Ale abych měl za co nakupovat, musím také logicky něco prodat.
2 lukas555 - ono zaměřit se jen na aktivní součástky taky nemusí bejt to pravý - je spousta pasivních součástek, který se časem bez zatížení kazí minimálně a přitom je Tesla měla v porovnání s dnešníma kvalitnější - třeba drátový výkonový odpory nebo "modrý" (v průhledný modrý PVC bužírce) elektrolytický kondíky axiálního provedení řad TF00x - ty jsou dodneška přímo nedostižný v dosahovanejch parametrech ESR i po letech provozu. Ale KTERÝ SOUČÁSTKY zrovna jsou žádaný nejvíc, to je velice těžký shrnout, protože bastlířů a BASTLÍŘŮ je moc - a každej pokládá za důležitou a nedostatkovou součástku opravdu něco jinýho - v neposlední řadě taky záleží na tom, co zrovna se dotyčnej bastlíř rozhodl stavět. Já vím, jak jsem před víc jak 30 lety jednu dobu marně po celým okrese sháněl v prodejnách Elektro a opravnách komplementární typy KF507/517, protože je nikde neměli a musel jsem je koupit na inzerát - a za půl roku jich zas bylo všude na lopatu ...
A kutilmile - nelituju tě
- Generalsound
- Kontaktovat uživatele:
- monterjirka
- feliz_navidad
KD605 az KD607 je cca 2N3055
viz http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=78068&postdays=0&postorder=asc&start=15 az dole