Platba kartou bez CVC kódu
Moderátor: Moderátoři
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Platba kartou bez CVC kódu
Neni to zpozdeni proto, ze se tou kartou primo neplati, ale spis obchodnik posle pozadavek na spravce kreditky, a ten mu pak ty penize prevede na ucet?
Treba moje kreditka (VISA) neni vydana a vedena bankou, kde mam ucet (i kdyz jsem ji od ni dostal), ale nejaka treti strana. Pritom na karte jsou loga banky apod...
-
Radovan_79
Příklad: Vyberu si z bankomatu v sobotu, dojde k okamžité blokaci částky a z účtu se to odepíše až třeba v pondělí.
Nebo zaplatím na netu, třeba z ciziny. Zablokuje se nějaká částka a po pár dnech se odepíše z účtu částka třeba trochu jiná, jak se třeba změnil kurs.
Když se kouknu přes aplikaci na účet, tak tam jsou uváděny dva zůstatky. Aktuální a disponibilní. Disponibilní je to, co je na účtu mínus blokace plus eventuální kontokorent. Aktuální je jasný, to je co je na účtu zrovna teď.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Jediný co mě napadá je, že to není tak anonymní, jako placení kdekoliv na webu, že obchodníci musí mít nějakou smlouvu a jsou registrovaní a tím lehce dohledatelní.
forbidden píše:Tak jakej je teda kontrolní mechanismus při placení kartou, když stačí jen číslo a expirace?
Když není k dispozici online terminál, tak se může použít mechanické sejmutí údajů u embosované karty (žehlička), případně se můžou i opsat údaje. Ale vždy to musí být potvrzeno podpisem držitele karty. Teda ne že bych to v posledních X letech někde ještě viděl.