TO: KUBO myslel som si to aj ja tá (vrchná čiara od spodu) ale nejak nechápem prečo ide obraz celý

. Nič s neho nechýba.
TU vidno grafiku menu. Divné je že obraz je od tej čiary dole miestami páskový ale napríklad titulok ZPRÁVY je celý ? Skús my to vysvetliť ak vieš .
TO: HENO
Tak dnes som si myslel že TV už hodím celú do šrotu

.
TV stála 3 dni bez napájania zo siete . Pripojil som sieťový kábel a asi po 3 sekundách rana

. Presne tak ako keď ti buchne prepólovaní elyt .
Otočím sa k TV bola sklom dole a nevidím žiadny dym . V tom momente som vytiahol prívod zo siete . Čumím na dosku zdroja nič nevidím

.
Prezrel som aj ostatné dosky a nič podozrivé

. Napadol ma varistor a hlavná poistka . Ale vyzerali OK . Strčil som zástrčku späť hádam už druhý raz nestrelí

. Nič sa nedialo LED si odblikala pozrem a obraz nabehol taký istý ako pred tým . Tak to to som nechápal .
Ináč tie prvé hodnoty čo som na začiatku v príspevku zadal boli z hlavy tak ako som si ich asi z hruba pamätal. Teraz som si to písal na papier tak tie prvé neber do úvahy .
Začal som merať na skle bežala tv stanica normálne až na ten vadný obraz .
VREFL_L 354,9mv nemenné napätie to akože žiadne napätie.
VREFL_L pred odporom 5,97V nemenné napätie.
Odpojil som T-CON od skla a znovu zmeral .
VREFL_L 354,9V nemenné napätie .
VREFL_L pred odporom 5,98V nemenné napätie .
Ostatné VREFL_H 5,98V VFEFU_H 14,96V VREFU_L 8,96V všetky napätia nemenné a stejné ako zapojené v skle alebo bez neho .
Všetko merané na TP proti kostre (šrób upevnenia T_CON )
Ten smd kondenzátor CG7 a RG17 je zapojený paralerne. Z RG17 (kód682) 6,8kOhm ide jeden koniec na TP VREFUL_L . Tam práve nič nenamerám . Na druhej strane RG17 to ide do toho švába MAX a tam namerám 5,97V .
Keď meriam RG17 má 5,6kOhm . Zvod na kondenzátore CG7 my pípak neprepískal .
Obrázok T_CON 1 je v prvom mojom príspevku .
Kde sa stratí to napätie ? Pred odporom je a zaním už nie .
Prepískal som multimetrom všetky smd kondenzátory a nič podozrivé som nenašiel .
Škoda že nemám iný T_CON na vyskúšanie .