ve výdejně nebo půjčovně nářadí bez elektro vzdělání
Pšis Nymburk osvědčení kategorie E4
Moderátor: Moderátoři
- palmalsport
-
petrfilipi
petrfilipi píše:Zaplať si kurz u člověka, který Tě bude zkoušet nebo aspoň zná zkoušejícího. Protože kdybys šel pouze ke zkouškám, tak to bude mnohem přísnější.
Tak jinak. Pokud si u někoho zaplatíš kurz tak je velká pravděpodobnost, že to uděláš. Pokud půjdeš hned ke zkouškám, tak to budeš mít těžší. To je můj (praxí vysledovaný) názor.
Fakt se toho neboj. Školení je o jedné normě (stáhneš ji na webu třeba tady: https://ulozto.cz/!CfAFh3AB/csn-33-1600-ed-2-pdf ). No a pak je tam něco, co jsem nepobral, protože jsem snad ani nechtěl - to je prohlášení o shodě, zákon 22/1997 o technických požadavcích na výrobky a další podivná teorie.
palmalsport píše: Jak je možné, že jsou dvě státní instituce, a každá má na revize spotřebičů, ručního elektromechanického nářadí a případně na strojní zařízení tak diametrálně rozličné názory.
Jo, tohle mi taky hlava nebere. A stát, který všichni živíme, jen nečinně přihlíží. Ale to samé je (ne)závaznost norem, jejich zvěřejnění zdarma pokud jsou citovány v zákoně apod. Souhlasím s tím, že TIČR má z §9E4 dobré a jednoduché zisky.
Petr
Milan
-
petrfilipi
Petr
-
petrfilipi
A jak tu někdo psal - stáhni si otázky z TIČRu. A celkově se toho neboj. Když budeš na školení dávat pozor, tak to dáš.
Petr
- palmalsport
No stejně firma musí něco koupit.
Takto je to napsáno na stránkách školícího střediska.
Ke zkoušce je nutné si připravit:
doklad totožnosti k nahlédnutí
doklad o dosaženém vzdělání (obor elektro)
doklad o zdravotní způsobilosti (je možné použít i ověření zdravotní způsobilosti od podnikového lékaře)
potvrzení délky a typu praxe
osvědčení z vyhlášky č. 50/1978 Sb. (min. §6)
cvičnou revizní zprávu (vypracujete si ji během školení)