Co se dá koupit v elektrokrámě

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
gepard

#46 Příspěvek od gepard »

No, klasika, MADE IN CHINA. Navenek se tváří, že snese 16A a přitom jsou uvnitř licny o průřezu 0,5mm², obalené rádoby kvalitním a tlustým pláštěm... "z čehosi" (recyklované staré lino :lol: ). O barvách plášťů a počtech žil nemluvě. "Velebnosti, to je hnus co se tady děje."
-- Gepard --
konosuke

#47 Příspěvek od konosuke »

no nevím, nevím ale neměl by ten bazmek mít ochranu, přeci jenom elektřina s vodou...je to výrobek z Dagestanu, no nekup to na tržnici za pade
Přílohy
500W.jpg
(59.18 KiB) Staženo 62 x
Kvicala_r

#48 Příspěvek od Kvicala_r »

Nene, to je přece jasnej výrobek třídy II. Kono - jednou Tě ty výhodné nákupy budou stát život, nebo bydlení...
konosuke

#49 Příspěvek od konosuke »

ke všemu osová vzdálenost hrotů vidlice není slušnejch 19mm nýbrž menší ale přibalujou redukční AC adaptér pro civilizovanou Evropu tak ne zas úplnej šajst
tu jsem koupil fázovej zkoušeč s doutnavkou - šroubovák co nesvítí v žádné dírce zásuvky, to už je fakt někdy o hubu...
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Celeron

#50 Příspěvek od Celeron »

dobrman píše:Taky dobrá flexošňůra .... :D

Zkoušel jsi tu flexovku prozvonit? Oba jdou na kolíky a nebo ž/z na díru?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Mysteri

#51 Příspěvek od Mysteri »

To ma tiež zaujíma. Možno z/ž je na zdierke a ten druhý je na oboch kolíkoch. Potom to je možno tester funkčnosti ističov a poistiek... :lol:
Victronix

#52 Příspěvek od Victronix »

konosuke píše:tu jsem koupil fázovej zkoušeč s doutnavkou - šroubovák co nesvítí v žádné dírce zásuvky, to už je fakt někdy o hubu...

Jestli je to ten průhlednej šroubovák s červenou čepičkou, tak vím v čem je problém:
Uvnitř je pouzdro velice podobné skleněné pojistce. Po stranách jsou kovové čepičky, uvnitř doutnavka a rezistor. Drátky jsou přehnuté přes hranu pouzdra a skřípnuté čepičkami.
Problém je v tom, že tělo je, oproti pojistce, plastové. Drátky se zamáčknou do plastu a proto drátky s čepičkami ztrácejí kontakt.
Hledám ideální řešení...
konosuke

#53 Příspěvek od konosuke »

je to jak píšeš akorát místo rezistoru je v sérii s doutnavkou odporová uhlíková tyčka tvaru a velikosti cigaretového filtru, bazmek se rozebrat dá, zkusím tu doutnavku extérně připojit na síť přes rezistor cca 1M a uvidíme
měřit varnou spirálu jsem zatím nezkoušel, doma nemám dočasně internet a v práci zas avomet, potom dám zprávu
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
dobrman

#54 Příspěvek od dobrman »

Celeron píše:Zkoušel jsi tu flexovku prozvonit? Oba jdou na kolíky a nebo ž/z na díru?

ne, nezkoušel...
ta fotka není moje, přišla mi do mailu s pár dalšíma "zázrakama"
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“