Ověření funkčnosti Ř.J. - pomoc
Moderátor: Moderátoři
Ověření funkčnosti Ř.J. - pomoc
BMW E38 730/740 ROK 95 společně i 5 E39
Nemohu aktuálně do garáže a zvednout ho a testovat.
Diagnostky BMW Carsoft a Delphi DS150
Diag Delphi je chyba potenciometr š.klapky bohužel jsou tam dva a vidím jen jeden a nemění se hodnoty. Mám ho novej.
Další chyba lambda sodna 1 a lambda sonda 2 a řizení lambdasondy 1
Po ujetí cca 80km motor přestane běžet pravidelně a vynechává na volnobeh. Po přidání to zní normálně. Může to dělat lambda?
Na live datech pořád přeskakuje čidlo otáček motoru na 580, cca 120 a 0. Má to tak bejt nebo by to mohlo byt cidlo
TED TO DULEZITE BYLA VODA POD ŘJ. je možný že je utopená?
Bohužel se nemohu dobrat proč ten motor pořád blbne. Má cenu kupovat osciloskop?? Dokázal by mi pomoc např. měřit hodnoty z čidla+na výstupu pro ŘJ + live data ???
Je nějaká možnost zda 100% ověřím poškození řídící jednotky vodou ?
Děkuji všem a beru každý nápad a komentář
ps. o nákup osciloskopu uvažuji už dělší dobu, tak to neberu jako jednorázovku pro daný problém.
- PCmaniac99
Informace z čidla otáček v pořádku nejsou. Při volnoběhu by to melo ukazovat volnoběh konstatní otáčky např okolo 700ot/min při přidání plynu pochopitelně víc ale nemělo by to lítat k nule.
Snímač polohy klapky odpoj a na konektor připoj novej a zkus s ním hejbat jestli se budou hodnoty na diag měnit (chcíplej motor, zaplá elektrika)
Jestli je v jednotce voda zjistíš 100% tak že ji vyndáš a rozebereš. Odpoj konektor a prohlídni ho, pokud najdeš stopy po oxidaci je dost možné že bude oxidace i uvnitř jednotky.
Co live data z lambda sond? Řekl bych že bramora z 95 roku má obě lambdy skokové.
PS: Doplň si bydliště, třeba máš v okolí někoho, kdo by Ti pomohl a ani o tom nevíš.
Muze to byt MAF senzorem. Zkus lambdy a pripadne MAF odpojit, jestli se to zmeni/zlepsi.
Kazdopadne jestli vidis problem se snimacem klapky, tak bych zacal tam. To urcite hladkymu volnobehu nepomuze.
Ohledne vody, byla i v RJ? jsou v ni stopy po vode? Pripadne v konektorech?
Edit: Nasel jsem, ze by ten potenciometr mel mit 4.7kΩ v poloze "zavreno".
Dále čidlo potenciometru je naprosto nové a v pořádku. podle multimetru. A i reakce na plyn je o mnohem lepší než se starou.
Problém co je tak toto má dva ty potenciometry a hned u sebe druhý je na tempomat na klapku... jak bude tepleji tak si pohraju s odpojovánim a testy.
ŘJ budu vyndavat hned jak bude tepleji. V -10 sem byl rád že jsem vydržel u diag:D Bohužel je to automat a ted mam strach s autem hnout.. naposled to nereagovalo na plyn pri zařazení na D když to blbnulo
Ale voda pod ní byla.
Diagnostiku mam dva dny tak se učím Lambdu jsem měl otevřenou nevím tedy ted kterou ale na grafu to reagovalo na přidání plynu. Příšte vyfotim a hodim to sem.
Jen doplnám puvodně na autě nešla celá pulka motoru (V8) a volnoběh držel
A dostal jsem radu at se podívám na podtlakové hadice, ale popravdě nezdá se mi že by to kravilo až po najetí nějakých km a ihned po výmazu vše ok
Jestli myslis, ze mas strach auto potlacit, to neni problem, jen dej automat na neutral. Stejne tu 7er daleko nedotlacis
Edit;
Kolda píše:MAF hádám že bude v pořádku na odpojení a připojení motor reakce má. Při odpojení ji diag vidí. Tak usuzuji že funguje. I reaguje motor jinak na plyn když je odpojeni/připojeno
A jede lip s MAFem nebo bez?
Obcas by se hodil navijak i na sedanu ze
Me nedavno opustila kladka napinaku remene, a musel jsem to auto dosmykat do parkovaciho mista... bez posilovace je to celkem vyzva
PixelOrgy píše:Ok, tak MAF bude nejspis OK. Cidlo otacek klikovky je celkem podstatny, a kdyby bylo v pr... tak si myslim, ze RJ nedovoli ani start (nepusti benal)
Obcas by se hodil navijak i na sedanu ze
Me nedavno opustila kladka napinaku remene, a musel jsem to auto dosmykat do parkovaciho mista... bez posilovace je to celkem vyzva
To teda
No ja přávě nevim zda to čidlo je na pul na prd a nebo zda by to nemohla dělat ta ŘJ že to tak poskakuje
Jinak moc nepoužívaný motor.