spojení 10 drátků
Moderátor: Moderátoři
Osobne bych nerek ze to propajeni je o moc pomalejsi nez strkani dratu do nepajiveho pole a hlavne pak uz finalni verzi nemusis delat celou znovu. Kdyz je hodne smd soucastek, udelam desku kde je normalne zapajim a navhnu primereny kus desky jako univerzalni kde dodelavam zbytek zarizeni, podle toho jak postupuje vyvoj.
- napájení mám vyřešené : jeden samostatný zdroj (nabíječka telefonu) napájí relé (to má větší odběr) a celý zbytek v pohodě utáhne napájet arduino (ani se moc nehřeje jeho stabilizátor).
- Ano, propojovací kablíky mě taky moc štvou (jsou to ty kulaté z Číny) a jsem už rozhodnutý to proletovat. Jen se toho bojím abych něco neprohodil a pak dlouho hledat příčinu (nebo něco odpálil). Přeci jenom teď potřebuju aby to topilo, což funguje jak má. Jen mi to občas přestane logovat teploty na sd kartu a já pak nemám data pro analýzu topení a vylepšování algoritmu.
- moje původní otázka ale byla jak spojit 10 napájecích kablíků a 10 zemí ke všem perifériím aby to trochu vypadalo. To jsou ty dráty strčené do nepájivého pole. Když se s drátky zahýbe tak se mění jas LCD a předpokládám, že to má vliv na tu sd kartu.
Proste problem nepajiveho pole a spatnych kontaktu se vsim co k tomu patri.
Kdybys pajel hned od zacatku, nemusels ted resit problem ze nebudes topit.
Problemy muze take pusobit ta zmet dratu kde se ti pri cvaknuti relatka naindukuje nejake ruseni (casty problem arduinistu), ruzne zemni smycky, nedostatecne blokovani apod
Dratky spoj do jakekoliv svorkovnice, daji se koupit i takove zacvakavaci wago svorky kde nebudes potrebovat ani sroubovak natoz pajku, coz arduinistu jiste potesi
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Zatím se mi asi nejvíce líbí co psal Zaky : nastrkat dráty do kroužku ze svinutého vodiče a to pak zapájet a zasmrštit bužírkou.
- hobbyrobot
Na každém konektoru je +, -, a signál. Pár konektorů jde jumperem přepnout na napájení 3,3 nebo 5 V.
- weed_smoker
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Vždycky jsem všechno letoval na univerzání desky, IO do patic a pak to "recykloval".
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Bylo by to napájené, levné a relativně jednoduše rozšiřitelné a napájení by bylo alespoň trochu kryté.
Co si o tom myslíte ?
- frantajetel11