Magnetofon Tesla B116, oprava

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Temnenebe

Magnetofon Tesla B116, oprava

#1 Příspěvek od Temnenebe »

Po delší době se opět přihlašuji do diskuze a prosil bych o radu, případně o pomoc.
Měl jsem cívkový magnetofon Tesla B-116, který jsem uvedk do chodu a vcelku ladem mi ležel doma. Půjčil jsem ho tedy kamarádovi a nyní se mi po čase vrátil. Magnetofon sice přehrával, nahrával, ale měl ulomený tahový potenciometr record Level na pravé straně. Po odkrytování a odpájení ulomeného tahového potenciometru a napájení nového kusu jsem zjistil následující. Magnetofon ihned po zapnutí naběhne do pozice nahrávání, ale signál do indikátorů nejde. Nelze přehrát a svítí červeně indikátory záznamu. Kde by mohli soudruzi udělat chybu? Může mi někdo poradit? Nrbo popřípadě doporučit někoho v okolí Litomyšle, kdo by byl ochoten tento kotoučák opět zprovoznit?
Děkuji všem za vstříctnost, radu i pomoc.
dred

#2 Příspěvek od dred »

pozri "pérový zväzok" ktorý ovláda prepínanie nahrávania/prehrávania
Přílohy
B115_aretace.png
(81.01 KiB) Staženo 219 x
Temnenebe

#3 Příspěvek od Temnenebe »

Mrknu se na to a hyň sa ukáže co jsem kde pomrvil.
EL34

#4 Příspěvek od EL34 »

-> Temnenebe
Psal jsem vám SZ, nevím jestli vám došla, v odeslaných ji nemám, takže píši znovu : Magneťák bych vám opravil i seřídil. Jsem z Chrasti (30km od Litomyšle) nebo přes Litomyšl občas i jezdím.
konosuke

#5 Příspěvek od konosuke »

Temnenebe píše:Mrknu se na to a hyň sa ukáže co jsem kde pomrvil.

už máš to Sony TC-366 cos jednou sháněl ?
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Temnenebe

#6 Příspěvek od Temnenebe »

Ano, , toho Soňáka mám. Používám ho sice jen na přehrávání, protože mám dost magnetofonových pásků (převážně americkou country music) Jsem s ním docela spokojen, má výborný přednes. Po delší době mě začaly zlobit ty dva červené spínače na nahrávání, pokud je prostříknu isoprophylem, tak to na chvíli je OK, ale počase se to vrátí opět do nenormálu. Nechce se mi ty přepínače rozebírat, ale jak vidím, tak mi asi nic jiného nezbyde a budu je muset kloudně pročistit. (Přístup k nim není nic moc) Jinak řemeny mám náhradní a jak jsem psal výše, přehrává super.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“