Zvukové projektory MEOPTA starší výroby
Moderátor: Moderátoři
- Elektronik55
Na závěr připomínám , že připojení zvlhlého transformátoru na síť vede k jeho destrukci !!!
- Elektronik55
Z hlediska ochrany proti nebezpečnému dotykovému napětí , bylo normě učiněno za dost díky ochranému vodiči ! Ochraný vodič musel mít stejnou dimenzi jako na přívodu do síťového trafa . Nejsem si jist , zda impedance ochrané smyčky byla v normě !!! Nelze ovšem nepodotknout , že tehdejší přístrojové zástrčky měly masivní kontakty u kterých se dalo předpokládat oproti dnešním dobré elektrické spojení ! Rovněž délka kabelu , pokud nebyla přímo od výrobce , mohla činit přístroj z hlediska ochrany před nebezpečným dotykovým napětím - nebezpečným.
Pro doplnění nemohu neuvést , že klasická trafa k těmto projekrtorům nenesou název "bezpečnostní" , proto je toto přenosné zařízení ve třídě 2 .
Jinak to řešení není špatné, jsem si jist , že pokud bylo trafo v suchu , bude vše v suchu !
- Elektronik55
Co se týče "dalšího pajšlu", vylovil jsem z konťasu:
- regulační autotrasnformátorek s přepínačem odboček a voltmetrem
- regulační autotrasnformátorek s pevným výstupem
Pro zájemce výměnou za něco pro dítko 6 měsiců staré, dovezu v okruhu Žamberk - Letohrad.
- Elektronik55
- Elektronik55
-
Radovan_79
Sám se filmům a souvisejícím věnuji asi čtyři roky. Začínal jsem s AUTOMATICEM S, pak následovaly AS2 a AS3. Též jsem pořídil ještě takový ten Meoclub, ten ještě "kulatý", se separé trafem, jak to každé váží asi 50 kilo, žere to elektřinu až to bolí a obzvláště v zimě to pěkně přitopí
Ale proč sem píšu. Kdybyste někdo sháněli přístroj AUTOMATIC (ten první "hranatý"), tak ho mám k dispozici. Na díly, chybí zrcátko, žárovky a hlavně trafo.
A zvu Vás na moje stránky o (nejen) technice na 16mm: https://meoclub16.wordpress.com/
-
Radovan_79
Zkusil jsem olej do elektrické pily, ten je hustší a bez problému. Taky to trochu kropí, ale daleko méně.
-
Radovan_79
Sežene se ten olej ještě vůbec? Nebo ho potkal stejný osud jako filmové lepidlo?
- elektrosvit
V OP16 byly dva mazací otvory u motorku, nahoře byla zátka, kterou se dokapával olej do zásobníčku pro drapák, vedle byl šroub, po jehož odmontování se dokapával olej pro mazání všech tří hnacích válečků, sem tam se musela máznout válcová plocha hlavní hřídele, po které se posouval variátorový kotouč...zbytek asi doplní Hill.
Ale toho oleje (Uhrenöl Nr.4) jsem tehdy koupil v bazaru (tehdy se tomu říkalo "komisní prodej") za bránou v Pardubicích třídecovou lahvičku, kdosi to tam dal do výprodeje z nějakého skladu, dal jsem za ni stejně, jako za přebroušenou či mimotolerantní ANP935, celých 25 korun. Pro študáka velký peníz, tak jsem se k tomu choval jakpo ke svátosti a spotřeboval jsem ho opravdu málo. Přes půl lahvičky mi pak zbylo do druhé poloviny osmdesátých let, kdy jsem po jedné kapce přimazával 8 mazacích míst těch věžních hodin. On tam ten hustý olej totiž skutečně držel a nevytekl hned ložisky ven.
-
Radovan_79
U toho jednoho Automaticu S se mi stalo nedávno to, že se zadřely ty dva ozubené válečky, asi to bylo dlouho někde ve vlhku a zarezlo (nebo zkorodovalo, jak by řekl s. Troník), to jsem si s tím užil! Hlavně ten spodní, než jsem se dostal k tomu ho vyndat. Holt už to jsou dědečci, tak se musí s něčím takovým počítat.