Zkušenosti s objednáváním vzorků zdarma z ON Semiconductor

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
perwin

Zkušenosti s objednáváním vzorků zdarma z ON Semiconductor

#1 Příspěvek od perwin »

Zdravím vespolek,

chtěl bych se vás zeptat na vaše zkušenosti s odběrem vzorků „zdarma“ přímo od výrobce ON Semiconductor (www.onsemi.com).

Já jsem si v neděli objednal max. počet - 12 různých součástek, každou po 5 kusech (více nedovolují). V úterý (31. ledna) odeslali 10 z 12 součástek objednávky pomocí UPS a dneska (po třech dnech) mi tuto první část přivezli, ale kurýr chtěl jenom podpis, žádné peníze.

Nejspíš tedy mám očekávat tu dobírku 21 dolarů (cca 520 Kč), až přijde ten zbytek, který odeslali dneska, že? Protože o placení nikde víc nepíšou... a neočekávám, že by mi to prošlo jen tak zadarmo.

Skrínšot objednávky:
Obrázek

Každopádně se mi to hodně líbí, dostat „jen tak“ 60 ks součástek za nějakých 520 Kč, když v podstatě jen jedna z nich by u nás stála třeba 250 Kč... a tady mám vlastně i jakousi záruku, že se nebude jednat o nějaké podvrhy jako třeba z Aliexpressu :D.

Díky za odpovědi.
mihal

#2 Příspěvek od mihal »

Za engineering samples sa obvykle nič neplatí rovnako, ako za zelené balóniky na mítingu ekoaktivistov. Z pohľadu výrobcu je to smeť, kvapka v oceáne, ktorú sa neoplatí faktúrovať. Naopak podporou mladých konštruktérov si do budúcnosti zabezpečí odbyt v rámci produkcie ktorú konštruktéri navrhnú.
serviceman

#3 Příspěvek od serviceman »

Mám bohatou zkušenost, že mnoho firem zasílá běžně vzorky zdarma, někdy i osazené destičky (např. s měniči) atd, ale objednával jsem na firmu. Sami platili normální poštu.
Naposledy upravil(a) serviceman dne 02 úno 2017, 18:08, celkem upraveno 1 x.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
perwin

#4 Příspěvek od perwin »

A budu tedy platit těch 520 Kč dobírkou?

Jen tak mimochodem, zkusil jsem vytvořit stejnou objednávku u prodejce Mouser: https://s6.postimg.org/jyay4oszz/mouser_onsemi_order.png
Takže by to stálo bezmála 7 000 Kč :D
serviceman

#5 Příspěvek od serviceman »

Shipping a Handling tam máš vyčíslený. Čekal bych to...
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Zaky

#6 Příspěvek od Zaky »

Těžko se bude platit do zahraničí dobírkou, pokud by chtěli platbu, dost bych očekával, že by ji vyžadovali dopředu a asi kartou. Každopádně uvidíš, až dorazí ten zbytek, dej pak vědět.
perwin

#7 Příspěvek od perwin »

Tak to dneska dorazilo, znovu po mně nic nikdo kromě podpisu nechtěl. Předpokládám tedy, že je to komplet zdarma a vyčísleno to tam mají asi jen tak, aby z toho mohla být nějaká faktura...
termit256

#8 Příspěvek od termit256 »

Mam takovy pocit, ze z onsemi neposilali nikdy vzorky uplne zdarma, no uvidis jestli neprijde faktura
misko

#9 Příspěvek od misko »

Posielaju ich este?
fredis

#10 Příspěvek od fredis »

Nebuď zvědavej! :wink: Kde ses tady vyloupl?! :lol: :lol: :lol:
Rotor rotuje a stator stagnuje...
Celeron

#11 Příspěvek od Celeron »

Byly časy, že i Maxim posílal jednotkový vzorky zcela zdarma, stačilo vyškubnout kupón alá korespondenční lístek z jejich katalogu, napsat typ a hodit na poštu. V každým byly 4 kupóny. Jednou jsem to zneužil na nějakej hóoodně drahej rychlej převodník v přepočtu za několik tisíc kaček a opravdu přišel a dokonce v DIL a SMD. Německej Spoerle mi prodal za 1 marku reklamní blistr, kde byly všechny epromky od ST od dvoukilovky až do čtyřmegovky v DIL keramika s okýnkem, asi 8 nebo 9 kusů.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“