Rád bych závadu definitivně odstranil a následně vrátil Scart-TV v boxu do režimu CVBS, protože Digipal má tu nectnost, že v režimu RGB posune obraz o 1cm vlevo (snadno k poznání podle vysílaného loga stanice) a změní poměry jasu a kontrastu tak, že se musí korigovat nastavením v TV (přes RGB je obraz viditelně tmavší a míň kontrastní). Chovají se mi tak všechny Technisaty ve spojení s OTFkami (a že jich bylo). Abych nezapomněl - box "posílající RGB obraz" znemožńuje na C428 použití jejího teletextu (obraz se s TXT prolíná).
Zatím jsem vyměnil C55 a C56 (oba 1M) na modulu "F", AVR tester ohlásil kapacitu prvního 1.2uF, ESR 140ohm a druhého 209pF (!).
Zajímavé je, že má obraz mírně zelený nádech i tehdy, když je TV přepnut na AV předvolbu a box je odpojený. Na katodách je v tu chvíli asi 181V, rozdíly mezi nimi jsou max. 0,5V. Dřív představovala aktivace AV předvolby bez zdroje signálu na Scartu obrazovku do černá, jak jinak.
Co má tohle znamenat?
(dělá to MDA3505 a prvky okolo?)
Je zajímavé, že pokud je TV např. na předvolbě č. 1 (samozřejmě vstup tuneru nezapojen), chová se tak, jak bych to očekával na AV - obrazovka černá, bez nádechu do zelena (na tryskách je asi 187V). Barevné podání při přijmu přes tuner zatím posoudit nemůžu, páč momentálně nemám k dispozici analogové AV zařízení s modulátorem.
Poslední věc, která mě trochu vrtá hlavou, je ta, že se dřív TV bez siglnálu (při onom přijmu přes tuner) chovala jako jakákoliv jiná té doby - obrazovka svítila, na ní šum ála krupice a zvuk byl pochopitelně umlčený automatikou.
Tohle mi taky nejde na rozum.
Rád bych se teď tomu věnoval, času mám (bohužel) relativně dost, jsem v rekonvalescenci po těžké autonehodě.