O2 + VoLTE
Moderátor: Moderátoři
O2 + VoLTE
Můj telefon by to měl podporovat, jenže když jsem zkusil natvrdo zapnout "pouze LTE síť" a navolit "Poskytnutí VoLTE", tak jsem se nespojil. Při vypnutí "pouze LTE" se telefon musí přepnout do Háčka (popř. Éčka), aby šlo konečně volat, což je díky zpoždění neskutečně předpotopní.
Funguje to někomu na jiném telefonu, než na těch dvou od Samsungu?
- Přílohy
-
volte.png- (132.89 KiB) Staženo 215 x
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Mám telefon s podporou VoLTE, pro "HD Voice" (kodek AMR-WB) mám podporu také v "/system/lib/libstagefright_soft_amrwbenc.so".
ROM kterou používám, je na jiných sítích s VoLTE funkční, ale u o2 v ČR ne. Android mám nejaktuálnější 7.1.1, můžu vyzkoušet i různé rádia, nebo i kernel (momentálně B14CKB1RD), jenže mi je to prd platné.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Co se ovšem stává, že než se ten telefon přepne, tak může být chvíli offline a hovor skončí kvůli nedostupnosti. Bude záležet na posloupnosti přepínání, protože když se to z LTE přepne na H a nebude k dispozici dostatečný signál (v ČR běžné), tak se přepne na E, kde během toho H bude chvíli offline.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Proto bych chtěl samozřejmě funkční VoLTE, jenže situace je taková, jak jsem už popsal.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
VoLTE nebo VoWiFi je něco jako SIP hovor, akorát pomocí IMS, kdy se to spojí na určitou gateway přes IPsec protokol, kde handshake a podepisování packetů bude za pomocí klíčů na SIM kartě, ke kterým není přístup. Možná jsem to pochopil blbě, ale přibližně tohle se musí dodat do firmwaru. Není to tak jednoduché, jako když se pomocí konfigurační SMS nastavil v telefonu NET nebo MMS.
Do firmwaru se to asi šifruje, aby to náhodou někdo nezneužil, protože jinak by nebyl problém provozovat hovory nebo posílat SMS/MMS bez GSM modemu. Jenže Vodafone má k tomuto appku na Play, která asi firmware obchází, protože funguje na jakémkoliv telefonu, ale ze správnou SIM.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA