Zdravím. Chtěl bych se zeptat, na jakých stránkach Ebay a podobných by bylo možné sehnat levně součástky (kond., rezistory, motůrky, k.o., hradla, solární články...) tak, abych se nenapálil, čili funkční a ověřené. Kde nakupujete vy? Děkuji.
Nákup z uvedených zdrojů je vždy loterie, na nějakou garanci čehokoli zapomeň, ale i tak mi většina nákupů dopadne dobře. Zatím vždy OK byly mé nákupy z Utsource. Seriózní dodavatelé v kusových množstvích jsou např. Mouser, Farnell či Digikey, ale pochopitelně za jiné ceny.
Na ebay kupujem inak nezohnateľné aktívne súčiastky, zatiaľ všetky funkčné až na jeden mosfet, ktorý som v pohode vyreklamoval (ešte že som ho pred použitím premeral) a vrátili mi peniaze. Raz som kúpil aj kondenzátory 120uF/420V nichicon (8 kusov), ale nameral som len okolo 100uF na každom. Inak kondenzátory kupujem jedine značkové v avelmaku.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Asi jak u čeho.Logický obvody,optočleny,LED a podobný by mohly bejt OK,pokud nebudou pracovat vysokou rychlostí,odpory taky OK.S výkonovejma věcma to bude horší a elyty bych tam nebral vůbec.
Výkonové mosfety zatiaľ fungovali, aj keď niektoré vyzerali ako by ich tam prehadzovali lopatou. Niektoré mali tenšie vývody oproti originálu, aj som mal pochyby či budú vôbec fungovať, ale našťastie fungovali. Jeden tu mám použitý v zdroji v LED žiarovke s ktorou svietim každý deň už niekoľko rokov, a zatiaľ ide, takže to nebude až také zlé.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Môžeš si byť istý že väčšina domácich dodávateľov obchoduje so súčiastkami na úrovni čínskych z eBay, akurát si nahodia "svoju" cenu.
Seriózne výnimky sú samozrejme Farnell, Mouser lenže za iné ceny