Zvížatká kolem nás (odděleno, uzamčeno)
Moderátor: Moderátoři
kejki píše:Toho kosa nezvykejte na bytové teplo, za dva týdny bude venku ještě dost zima, tak aby to zvládl.
To je dobrá připomínka, už jsem taky o tom četl, že by neměl být rozdíl teplot tak větší jak 8 - 10°C mezi tím kde byl a mezi tím, kam půjde. Koupil jsem mu moučný červy, za chvíli se po nich jen zaprášilo. Blbec jsem se nezeptal, kolik mu jich mám dávat a jak často.
- Přílohy
-
P1250782.JPG- (148.87 KiB) Staženo 62 x
-
P1250781.JPG- (143.01 KiB) Staženo 70 x
Tak na 98% sova pálená, asi nejrozšířenější sova v Česku.Nakadah píše:Jo to sem poznal že to je Sova, ale zajímalo by mě jaká přesně. Máme tady párek, v létě v noci houkají jako o život. Někde mám nahrávku, zkusím ji sem vložit.
https://uloz.to/!zZSO2bgw3JGW/sovy-v-noci-v-ostrave-m4a
https://cs.wikipedia.org/wiki/Sova_pálená
Když najde vhodnou dutinu a bude mít přes den klid k hnízdění (dutina dost vysoko nad zemí), vyhnízdí i v parku 150x150metrů "velkým" - kořist si najde v širším okolí. Pokud je nikdo nevyrušuje přímo lezením ke hnízdu, tak jim skoro bezprostřední blízkost lidí ani domácích zvířat nepřekáží. Zatím ještě není tak "domestikovaná" jako poštolky, který vyhnízdí s klidem na parapetu nebo na balkóně v nejvyšším patře paneláku a když hnízdí, tak často jsou ochotný i lovit v bezprostřední blízkosti lidí - už jsem viděl poštolku "urvat" myš z trávy pár metrů od laviček s maminama a kočárků s děckama. Ale sovu pálenou není problém slyšet pískat celoročně i v nějaký aglomeraci - zahnízdí klidně i v nějakým zemědělským objektu u okraje vesnice, kde má relativně klid a kde často běhá i spousta hlodavců = kořisti.
A kutilmile - nelituju tě
stasek píše:...už jsem taky o tom četl, že by neměl být rozdíl teplot tak větší jak 8 - 10°C mezi tím kde byl a mezi tím, kam půjde.
Ak mu dorastie perie skôr, ako sa vonku oteplí, tak ho môžeš trénovať: Prvé dve hodiny na spodok chladničky, potom postupne po 2-3 hodinách ho postupne po poličkách v chladničke posúvať hore, na koniec na 1 hoďku dať do mrazáku...
https://video.aktualne.cz/ze-sveta/post ... 1486710116
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Doma v 5. patře máme pevně uchycené krmítko a tam letos moc ptáků nelétá. Hlavně kosi a hrdličky, občas červenka nebo sýkory.
- Přílohy
-
krmítko.JPG- (34.57 KiB) Staženo 108 x
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Tady třeba lítala v noci jakási můra kolem mojí kočky, co seděla venku na parapetu (doma potvora zlobí). A to tak vytrvale, že byla sestřelena drápy a částečně sežrána.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Občas jsem se lekl tak, že jsem vyletěl až ke stropu. Potvora jedna...
Chytit ho nešlo, byl sakra rychlej.
Bohužel na dnešek se mu splnil sen, v noci mně asi konečně vlezl pod peřinu a já ho ve spánku rozmáčknul. Když jsem nad ránem vyhazoval kočku ven, ležela pod peřinou jen mrtvolka. R.I.P.
Divnej pavouk...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Blbý je, že okna, kterýma větrám, mají i přes zimu sítě proti hmyzu, a dveře do sklepa těsní - takže cesta pavouka do ložnice neznámá, leda by vylezl kočce z ocasu.