HP 3-in-1 NAS Docking Station

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Velous

HP 3-in-1 NAS Docking Station

#1 Příspěvek od Velous »

Zdarec,dostala se mi do ruk dokovací stanice HP 3-in-1 NAS Docking Station která obsahuje HDD disk a ten se mi nechce zobrazit na NTB s Win10.Na stanici mám nasazený notebook HP EliteBook 8730w.Ve stanici jsem vyměnil 3V baterii a disk jsem vyzkoušel v jiném počítači a ten se zobrazil a funguje normálně.Co může být špatně?V dok stanici se Hdd toči a vrčí normálně.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Ten disk tam je pre funkciu NAS. Nie je pripojeny k notebooku. Takze aj z notebooku musis na ten disk pristupovat cez siet. To NAS mas nakonfigurovane?
Velous

#3 Příspěvek od Velous »

NAS nakonfigurované nemám.Můžeš prosím napsat jak na to?To mám dok stanici s NTB propojit sítovým kabelem UTP ???Možná píšu blbosti,promiň,dělám to poprvé.
Velous

#4 Příspěvek od Velous »

Vše co potřebujete pro spuštění NAS 3v1 je připojení v kategorii 5 internetovým kabelem z vašeho routeru do NAS dokovací stanice.
Pak připojte napájení do NAS. Router přiřadí dokovací stanici IP adresu. Když má přiřazenou IP adresu, je dokovací stanice přístupná. K přístupu do interního disku (musí obdržet IP adresu od routeru) přejděte do Windows Exploreru. Vyhledejte ikonu pro síť. Klikněte na ikonu a povolte síťový přístup. Pak uvidíte v síti HP NAS. Dvakrát klikněte na HP NAS, jsou tam 2 složky, jedna z nich je konfigurační složka, v této je uložena celé konfigurace. Ta druhá je pro veřejné sdílení (public_share). Můžete si vytvořit tak mnoho složek, kolik chcete. Složka pro veřejné sdílení je složka, ke které každý můžet přistupovat ve vaší síti, ať už je připojen drátem, nebo přes wifi. K přiřazení písmena klikněte pravým na public share složku a vyberte z rozklikávacího menu "map a network drive" (mapovat síťovou jednotku). Zeptá se to na přiřazení písmene, můžete si vybrat jakékoliv písmeno chcete, které není už používáno. Vybral jsem Z. Pokud chcete používat síťově dostupné USB porty napravo HP 3v1 dokovací stanice, jsou tam dva z nich. Můžou být použity například pro připojení USB externí jednotky, nebo tiskového serveru. Uvidíte to v přiloženém obrázku. Otevřete Internet Explorer, napište do adresního řádku HP NAS, otevře se HP konfigurační stránka. Uživatelské jméno je HPNAS a heslo je HPNAS.

Takto by to mělo fungovat,že by router nepřidělil stanici IPadresu?? :(
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Alebo je tam nastavena IP adresa rucne a treba to nejako vyresetovat.
Velous

#6 Příspěvek od Velous »

DHCP mám nastavené na automaticky.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“