tablet Prestigio 7280c3g
Moderátor: Moderátoři
tablet Prestigio 7280c3g
Proste se mi zdá, že je to sériová výrobní vada.
Tipnul bych spíš, že prostě výrobce nebyl schopen dodat ND, než že by to servis nezvládnul. Musíš vycházet z toho, že zákazník musí být odbaven do 30 kalendářních dní, z toho na vlastní full level servis kolikrát nezbyde ani ta polovina...
Než to začneš odpajovat- není to tmelené? Pokud ano, tak si to napřed jen trochu předehřej, oškrab tenkou špičkou (třeba "zubátkem") všechen tmel, ke kterému se dostaneš, až potom zkoušej BGA zvedat.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Při pokusu o nahrátí nového firmware přes SP Flash Tool se nahrávání spustí, proběhne do 100% a následně asi po deseti vteřinách vyhodí hlášku S_BROM_DOWNLOAD_DA_FAIL 0x7D4. Baterie je nabitá, kabel dobrý. Účinek na chování tabletu nulový.
Původně jsem si myslel, že se s tím v servisu jen nechtěli drbat, ale asi je opravdu vadná paměť. Takže jinak netknutý tablet s hliníkovým obalem, krásným displejem a dobrou baterkou půjde do červeného kontejneru. Fakt mě tahle moderní elektronika začíná srát.
Nejčastějším problémem nebývá vadné BGA, ale studeňák pod ním.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Zkus to přepájet, třeba budeš mít štěstí.
Svého času byly hodně prodávané Nokie řady 3220, 6101, 6103, 6020, 6021, 7260 apod. Všechny měly procesor UPP 4377011. A všechny trpěly na jednu necnost- z ničeho nic přestaly zvonit.
Problémem byl studeňák pod procesorem, přepájení vždy zabralo. Dělal jsem jich několik set, možná tisíc?
Nebo Nokie 6210, problém se signálem. Studeňák pod Cobbou. Taky dost často pomohlo přepájení.