Co je to prosím za součástku ?

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ARDO

#16 Příspěvek od ARDO »

PS: ten datasheet (pinout) od ZDENEKHQ nesedí s tým mým IO

....já mám z této součástky napojeno : to napájení FLASH paměti ostatních periferií.( v sérii je odpor 2K7) ,z dalšího vývodu je napájení +5V USB.jak jsem již psal,u obou pinů je 0V.

mezi pinem+5V a GND v USB konekt. je odpor jen 12ohmů.

jen na jediném pinu mám napájení 5V a toto napětí jde z toho IO MC34063 pin 3
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od ZdenekHQ »

Jestli je mezi +5V a GND jen 12Ω, tak je špatně ještě něco jinýho.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
ARDO

#18 Příspěvek od ARDO »

Je tam tato hodnota. Já zkusím tu součástku úplně odpájet a pak změřit znovu odpor mezi 5V a GND
ARDO

#19 Příspěvek od ARDO »

Tak jsem dnes odpájel tu součástku,ten malý odpor mezí +5V USB a GND zmizel,ale oprava je i tak u konce.

Origo součástku se mi nepodaří najít.Náhradu,při nadměrně stráveném času možná ano..

Plán,že to vše jakoby obejdu a dám jen měnič z 12V na 3V a 5V nevyšel.

Zkoušel jsem dnes připojit to takto z reg.zdroje....Router sice svítí,je vidět že načítá i z FLASH,ale pořád se restartuje.

Vzhledem k ceně nového ( 1300kč) je určitě lepší koupit nový.

EDIT: jediné,co ještě zkusím,otevřít (starší) WIFI routery Od TP LINK co tu mám,jestli tam nenajdu tento obvod.

Všem Vám velice děkuji za Vaši pomoc.Když by stál třeba 3 tis.tak zkouším laborovat,ale takto......... :roll:
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Habesan »

FT531Gf, Fremont Micro Devices USA
2,8Voltu
EN-5311-300-V9p0.pdf
digikey.com
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
rescuer

#21 Příspěvek od rescuer »

Nechci zakládat nové téma, tak se přilepím sem
Dobry den bastlíři,
chci připojit 4 led diody které mají napájení 3,2-3,4V a proud 300mA do série. Jasné, potřebují potom 12,8 - 13,6V a 300mA. Nejbližší zdroj co seženu, je 13,8V - předpokládám, že 0,2V by se mohlo ztratit na vedení aby LEDky neshořely??? (aspoň v to tak doufám) + LEDky chci mít zálohované pro případ výpadku elektřiny. Nejideálnějši i s ohledem na nízkou cenu se mi jeví 4ks baterií 3,7V 9800mAh do série. to ovšem znamená 14,8V. Tak a teď nastává problém, chtěl jsem to zapojit ve smyslu zdroj-baterie-led = vypadne elektřina, spokojeně svítím dál bez složité elektroniky. Problém ale je čim snížit napěti aby do LEDek nešlo víc jak 13,6V? Odporem? Dioda? nějaký usměrňovací můstek nebo něco? a tím pádem nemohu použít zdroj 13,8V ale myslím sem někde viděl 15V - aby zvládal baterie nabíjet a pokrýt spotřebu LEDek. Snad sem to vysvětlil srozumitelně
Otázka tedy zní: Čím srazit napětí z 14,8V(15V) na 13,6V? Na mé znalosti si už vymýšlím moc tak prosím o radu. - Děkuji
EKKAR

#22 Příspěvek od EKKAR »

Neshánět zdroj 13,8V, ale zdroj odpovídající napětím těm článkům v sérii, tak aby se jím ty články daly nabíjet. Ke každýmu článku samozřejmě připojit balancér. Ty LEDky zapojit do série se zapojením, zvaným "zdroj proudu" - může bejt lineární i spínanej. Zapojení je plnej net ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rescuer

#23 Příspěvek od rescuer »

EKKAR píše:Neshánět zdroj 13,8V, ale zdroj odpovídající napětím těm článkům v sérii, tak aby se jím ty články daly nabíjet. Ke každýmu článku samozřejmě připojit balancér. Ty LEDky zapojit do série se zapojením, zvaným "zdroj proudu" - může bejt lineární i spínanej. Zapojení je plnej net ...

Díky, ten zdroj sem pochopil, psal jsem to spíš jako úvahu co se mi honí hlavou a co vidím za problémy.
Balancér na každý článek? Mohu poprosit o objasnění pojmu balancér = resp. co koupit za součástku?
A čim teda udělat ze zdroje tj. baterie budou mít 14,8V dohromady = jak to srazit na 13,6V? Odporem? stabilizátorem nebo čim? Pokud to pojede z baterii napětí bude 14,8V ale pokud ze zdroje, ten bude mít cca 15V jak zajistit že k LEDkám nepůjde vic jak 13,6V? moc díky za radu.
EKKAR

#24 Příspěvek od EKKAR »

Pokud bude v sérii s LEDkama zapojení, zvaný ZDROJ PROUDU, nastavený na ten omezenej proud co sis zadal (300mA), pak není potřeba žádný napětí omezovat, LEDky si ho omezí podle V-A charakteristiky samy, případnej požadovanej úbytek napětí se "spálí" na regulačním prvku zdroje proudu. Zdrojům proudu s pevně nastavenou hodnotou vhodnou třeba pro LED-pásek se říká "LED-driver" ... Balancér paralelně ke každýmu Li-Ion článku zajistí, aby ani při plným nabití a nestejný kapacitě jednotlivejch článků nedocházelo ani u jednoho k přebití přes bezpečnou mez ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rescuer

#25 Příspěvek od rescuer »

Už rozumím, díky! Pohledám zapojení co zmiňuješ.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“