DVD-ROM + elektromagnet
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Modemo píše:Pridam jeden typ co ma napadol, rozoberal som nedavno ihlickovu tlaciaren a tam spom sikovnu civku nasiel, asi 3x3x5cm ma. Neviem na co presne sluzila, ale tusim prehadzovala ci traktor, ci normalny papier. Skusil som to na zdroj asi 20V/2A a poviem ti, malo to fakt velku silu, urcite by si dvierka len tak vyleteliSkus pohladat, bola to nejaka vleka ihlickova na A3.
jo, takovou tiskárnu mám doma (ve funkčním stavu) a je tam opravdu pořádný elektromagnet
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Brzda píše:Lukas-Peca píše:Brzda píše:a zdroji v pc to vadit nebude? ze bude ve zkratu pres tu civku? Protoze jednou sem omylem zratoval zdroj a zhoreli mi vykonnovy tranzistory za 4 kila
normální PC zdroj by měl být zkratuvzdorný
Tak ten muj asi zrovna nebyl
No každopádně tam těch závitů musí být tolik, aby to mělo nějaký činný odpor a zdroj nebyl zkratovaný. To znamená hóódně závitů tenkého drátu.
Lukas-Peca píše:Brzda píše:Lukas-Peca píše:Brzda píše:a zdroji v pc to vadit nebude? ze bude ve zkratu pres tu civku? Protoze jednou sem omylem zratoval zdroj a zhoreli mi vykonnovy tranzistory za 4 kila
normální PC zdroj by měl být zkratuvzdorný
Tak ten muj asi zrovna nebyl
No každopádně tam těch závitů musí být tolik, aby to mělo nějaký činný odpor a zdroj nebyl zkratovaný. To znamená hóódně závitů tenkého drátu.
No uz to mam navinuty. Delal sem to dratem 0,375mm. Civka je dlouha 4cm. A kdyz sem to meril obycejnym dig. merakem tak mi to litalo mezi 200k a 300kOhm
-
Straw
200 až 300 kiloohm? To je nesmysl. Buď se jedná o chybu měření, nebo máš špatně očištěný drát. Na takový odpor co uvádíš by si potřeboval desítky kilometrů drátu a cívka by byla obrovská (délka drátu a velikost cívky se dá spočítat, ale do toho se mi nechce - je to zbytečné).
Pořádně to ještě jednou změř.
Straw
-
Straw
200 až 300 kiloohm? To je nesmysl. Buď se jedná o chybu měření, nebo máš špatně očištěný drát. Na takový odpor co uvádíš by si potřeboval desítky kilometrů drátu a cívka by byla obrovská (délka drátu a velikost cívky se dá spočítat, ale do toho se mi nechce - je to zbytečné).
Pořádně to ještě jednou změř.
Straw
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
vodvirani
Treba tam dat nejaky odpor do serie, alebo este lepsie si urob zdroj prudu, napr s LM317....
A kutilmile - nelituju tě