Čtyřkolkáři nebo motorkáři pomoc startování
Moderátor: Moderátoři
Čtyřkolkáři nebo motorkáři pomoc startování
- Přílohy
-
K800_20170211-130625.JPG- (92.73 KiB) Staženo 106 x
-
K800_20170211-130522.JPG- (73.46 KiB) Staženo 152 x
V ruce když to budeš točit nebo to chytíš do svěráku, nikdy to v tom jednom směru nepovolí a tváří se to jako že to je OK. Jenže jak to má rychlé proměnlivé zatížení v motoru proti kompresi, tak to začne klouzat. Takhle si to já vysvětluju.
Nakadah píše:Stejnou volnoběžku mám na své Kawasaki z roku 85. Taky mi to začalo před lety zlobit, chrčelo to a motor nic. Nechal sem na brusce zbrousit a srovnat povrch toho prstence, po kterém se odvalují válečky. Doposud je klid. Ono se ti zdá že to je vcajku, ale není. Podívej se pořádně na povrch toho prstence. Uvidíš otlaky, velmi slabé ale jsou tam.
V ruce když to budeš točit nebo to chytíš do svěráku, nikdy to v tom jednom směru nepovolí a tváří se to jako že to je OK. Jenže jak to má rychlé proměnlivé zatížení v motoru proti kompresi, tak to začne klouzat. Takhle si to já vysvětluju.
Můžu stoprocentně podepsat.
Podobné problémy jsem měl s tříválečkovou volnoběžkou na Babetě. Postupně jsem vyměnil asi tři, nikdy jsem na nich nic nenašel, žádné znatelnější opotřebení, v ruce snad tisíckrát zkoušeno bez prokluzu, po namontování někdy vůbec nezabrala.
Dodnes to nechápu....
breta1 píše:Nakadah píše: Ono se ti zdá že to je vcajku, ale není. Podívej se pořádně na povrch toho prstence. Uvidíš otlaky, velmi slabé ale jsou tam.
.
Podobné problémy jsem měl s tříválečkovou volnoběžkou na Babetě. Postupně jsem vyměnil asi tři, nikdy jsem na nich nic nenašel, žádné znatelnější opotřebení, v ruce snad tisíckrát zkoušeno bez prokluzu, po namontování někdy vůbec nezabrala.
Dodnes to nechápu....
Fakt tam ty otlaky jsou a ty válečky do nich najedou a nezabírají i přes to, že do nich tlačí tyčinky. Pomohlo lehké zbroušení těch válečků (u Babetty).
[/quote]
Měl jsem to samé,vždy pomohla až výměna za novou. Kamarád to zkoušel zabrušovat a pomohlo to jen na chvilku. Pak znova rozpůlit motor a pořád dokola tak jsem to ani nezkoušel zabrušovat.