Basovy reproduktor WESTRA, akym nahradit, resp. kde kupit?
Moderátor: Moderátoři
Pokud ale jsou ty ARN5606 vystaveny sluníčku, nebo i intenzivnímu dennímu světlu s odrazy UV, rozpadnou se také.
Zeptej se v Rolay /stačí telefonicky/, kolik jsem jich tam už zavezl na výměnu za gumu já a kolik spousta dalších lidí. Bylo mi prostě líto poměrně ucházející basák s dobrým pohonem a cívkou vyhodit do šmelce jen kvůli závěsu. Výměna za gumu z ARN560x stála v Rolay sice 120,-Kč a ARN5606 se vyprodávaly za několik desetikorun, ale za těch 120Kč jsem získal plnokrevný středobas. Navíc všecky rozsypané jsem dostal zadara, jinak by je lidi vyhodili.
V kombinaci s osmiohmovou ARV104 z toho byly výborné 20L dvoupásmovky, navíc impedančně vhodné k té spoustě exotických receiverově-kinovým kompletům 5.1 a zesilovačům, co měly originální soustavy na prd a zároveň předepsáno 6 ohm na kanál. Citlivost 8R výškáče akorát sedla k 6R středobasu a nic se nemuselo dorovnávat.
Ale ta PUR z VM byl a je stejný hnůj, jako u ostatních.
V polských Unitrách ZG a maďarských Videotonech se PUR basáky rozsypávaly po cca 12-15 letech pravidelně, ty, co bylo blízko oken i dřív. Kromě toho - nechával jsem opravovat v Rolay i 10" a 12" PUR basáky z velkých klasických soustav HECO, starých asi 7-8 let, co se u nás ani neprodávaly. Rovněž rozsypané na šrot, reproduktory to byly v jednom případě s nalepeným štítkem Monacor, ty 12" bez označení.
Nevěřím nějak tomu, že by Monacor, Unitra i BRG nechávali dělat PUR závěsy všichni špatně /sypou se ale i japonské reproduktory/ a jen Tesla z ValMezu to uměla tak dobře, že to drží dodneška v jakýchkoli podmínkách..
Kdybych těch ARN5606 do Byniny nevezl přes deset, asi bych Vám to fakt věřil, protože vím, co je PUR za svinstvo.
- Přílohy
-
IMG_1821.JPG- (152.41 KiB) Staženo 152 x
-
IMG_1819.JPG- (244.65 KiB) Staženo 106 x