Jak ten samý obraz vypadá při přepnutí na RGB? Tam by měl být prakticky bez chyb.
Klesl jas, kontrast a zelená převažovala subjektivně víc, než když byl box přepnut na CVBS.

Ale to tak bylo vždycky...
Při CVBS bych zkusil odpojit C58, C59 z výstupu 4565 a připojit vstupy 3505 přes ty samé kondenzátory na zem. Obraz by pak měl být stále černobílý nezávisle na nastavení sytosti, ale i jasu a kontrastu. Pokud to tak není, jsou buď vadné ty kondenzátory nebo pomocné kondenzátory na vývodech 3505.
To se chovalo přesně tak, jak je psáno, až na jednu maličkost - v určitrých scénách se na obrysech postav objevovala červená!
Pak mě to bádání přestalo bavit, takže jsem se rozhodl (zkusmo) zasáhnout do nastavení trimrů RP1,2 na desce obrazovky (aktuální hodnoty odporů jsem si poznamenal).
Zlepšilo se to výrazně, ale přidání R,B na úkor G mělo nepěkný dopad na menu boxu. Např. modrý proužek, který reprezentuje tlačítko teletextu stejné barvy měl vpravo stopu v této barvě i tam, kde neměla co dělat (a stupňovalo se to podle nastavené hodnoty barevné sytosti). Vypadalo to jako plápolající vlajka...
Vrátil jsem všechno do původního stavu. Mezitím jsem zkusil provoz s jiným modulem "F", ale nevedlo to k žádnému zlepšení.
Nejlepší výsledek jsem dostal po následující krkolomnosti - vypájel jsem R20 270R a místo něj zařadil trimr 1k, jaký je na vstupech R,B. Nastavení jsem udělal podle oka, "aby zelené nebylo ani málo, ani moc" a aby byl zkušební statický obraz z DVD přehrávače "přiměřeně černobílý".
(příspěvek přijde ještě doplnit)