Dometic SMP214-02, měnič karavanu 230/12V 600W

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mi-ro

Dometic SMP214-02, měnič karavanu 230/12V 600W

#1 Příspěvek od mi-ro »

Hezký večer, pokouším se rozběhnout pulzák z karavanu dometic smp214-02. Podle štítku má umět 12V /600W. Silově nabije elyty, PFC ani zdroj se nerozjede. Zřejmě jsem vyhledal větev napájení řízení a po připojení 12V z ext zdroje se to rozjelo. Jenže nemůžu najít, odkud to má být napájené. Běžně bývá vedle primáru trafa ještě pomocné vinutí právě pro oněch 12V. Tady ale na trafu žádné takové není. Pomohlo by schéma nebo servsis manual. Jenže nemůžu na netu dohledat. Nemá někdo s tímto zdrojem zkušenost? díky za snahu
..to bude jen ňákej odpůrek
samponek

#2 Příspěvek od samponek »

Před tlumivkou.
ok1hga

#3 Příspěvek od ok1hga »

dej sem čitelnou fotku desky . . .
Milan_F

#4 Příspěvek od Milan_F »

mi-ro píše:Pomohlo by schéma nebo servsis manual.

Na to zapomeň. Z italů je problém vymámit i jenom běžný návod v jiné řeči než italštině.
mi-ro

#5 Příspěvek od mi-ro »

Snad to je trochu čitelný
Přílohy
20170216_205739.jpg
(277.56 KiB) Staženo 261 x
20170216_205649.jpg
(150.76 KiB) Staženo 219 x
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Habesan »

Zdá se mi, že tam vidím elyty HITANO...
Řídící šváby jsou zřejmě na těch kolmých destičkách.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Celeron

#7 Příspěvek od Celeron »

Co to tam je za podivný propojky na futrály D4A, D4B, D4C? Tak to jsem ještě nikdy neviděl, dvojtá dioda se čtyřma vývodama. :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
mi-ro

#8 Příspěvek od mi-ro »

Jo šváby jak PFC tak zdroje jsou na DPS na stojato. Jinak vyřešeno!! Závada klasika, fixační zalévací žlutý hnůj, který časem absorbuje vlhkost a pak je zřejmě agresivní. Sežral napájecí startovací odpor (paradoxně na fotce není vidět, schovaný za trafem). To že jsem nemohl najít klasické napájení ze solo vinutí trafa-moje blbost. Při pohledu na DPS jsem přehlédl, že trafo je širší než jsem tušil a právě tam byl vývod toho vinutí. Jsou to ty dva piny na primáru jaxi odskočené od hlavních vinutí. Takže dík.
sinclair

#9 Příspěvek od sinclair »

Čoveče miro tohle jsem už vypozoroval také. Ten žlutý hajzl jsem se pokoušel rozpustit kdečím a nic - je to na 99% nějaký éékologický, vodou ředitelný akrylátový sajrajt, který ale po vytvrdnutí už nejde rozpustit ničím. Jedině opatrně, pomalu a pečlivě kousíček po kousíčku odškrabovat, odlamovat, podebírat lámacím nožem /někdy se odloupne i větší plocha, pokud desku předtím blbě očistili a byly tam zbytky tavidla, tak ten žlutý hnůj tak dobře nedrží.
Nejhorší je to, když jsou s tím oblepené větší díly - relátka, trafáky, velké elektrolyty - prostě těžší věci.
Toto světle žluté a hodně tvrdé ale používají jenom laciní výrobci. Značkové firmy používají cosi, co je daleko měkčí, ale stejně pevné a jde perfektně rozpouštět obyčejným lihem - stačí 🤐, ale účinnější a rychlejší je 96% z lékárny.
A neupíjet 96-ku před použitím - může se stát, že pak nezbyde na přístroj :-)
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“