Zapojení rozběhového kondenzátoru
Moderátor: Moderátoři
Zapojení rozběhového kondenzátoru
Chtěl jsem vědět jak se to zapojuje místo v pouzdru pro kond. má je to pro oba modely stejný ale jinak to má u té /vylepšené verze/ na vypínači ne 2 piny ale 4 tz. o 2 cíce kde se asi zapojuje ten kond. .Dá se to nějak upravit či zapojit s tím aby se nemusel kupovat celý nový vypínač ?
Nový totiž stojí nemalých 650,-Kč.Děkuji za podnětné rady a případné odkazy apod.
http://makita.conetsw.cz/katalog-nahradnich-dilu.html
Nechápu nicméně že se do něčeho takového renomovaná firma jakou je Makita nepustila do řešení hned u prvního modelu když je nasnadě že ne každá domácnost kde řemeslník pracuje je vybavená oním potřebným jističem 16A.
Nicméně si nemyslím i tak že bys z toho něco vyčetl,já osobně to vidím tak že se nejspíše ponejprv sepne ten přídavný spínač s tím rezostorem který asi /sníží/ to napětí či momentální kritický náběh /rozběh náraz/ a s nějakou časovou odmlkou to až pak pusí naplno ale to nevím jen hádám ze skleněné koule.Takže by to chtělo spíš jen a hlavně ten detailní nákres /schema/zapojení tohoto spínače aby se podle toho dalo zjistit jakým způsobem to vlastně funguje a až pak podle toho usoudit zda by se to dalo nějak /upravit/či nahradit tak aby to splnovalo stejnu funkci ale dalo se obejít zakoupení docela drahého nového spínače,nebo zda se to /vyhazováníjističe/díky velkému odběru dalo vyrobit jinak i kdyby snad separátně.
Proč to sem nedáš rozumněji?
Model GA9020: Spoušť nez softstartu.
Model GA9020S: Spoušť se softstartem.
Model GA9020S: Odpor softstartu.
Pepito vůbec nemusel vidět ony flexy, stačí vycházet z toho, že u jiných výrobců je to +- stejně.
A trochu pochybuju, že se ti podaří ukecat tu spoušť, která nemá výstup pro softstart, aby si nechala ten rozběhový odpor připojit.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Kabrnák bys byl kdybys tu poslal vnitřní zapojení tohoto spínače to by byla jiná,takto je to je kecání kolem horké kaše.
Ano asi tam bude nějaká elektroniky to je možný a pravděpodobný ale i tak by to mělo /či mohlo /být zdokumentováno jak to uvnotř vypadá případně jak se to používá či dá udělat jinak aby to nevyhazovalo jističe nižší než 16A to je dilema .
hlavně má dva dráty,dá se strčit kdekoliv do obvodu motoru,do proudu vzduchu,použitelný na cokoliv s větším příkonem,s původním vypínačem
je to asi takové zapojení,to druhé
http://4y4y.ru/plavnyj-pusk-i-regulyator-oborotov.html
elektronika rozběhu bývá v některých spínačích zabudována, ale podle obrázku spínače to není tento případ. U levnějších verzí bývá pouze spínač "natvrdo". U rozběhu bývají dvě verze, přes rezistor (4 kontakty na spínači) nebo s externí elektronikou (2 kontakty). Naposled jsem se s tím setkal třeba u KG2000 , kde jsem viděl všechny tři verze. Dobastlovat kontakty a zpoždovací prvek do stávajícího spínače moc nepůjde. Tak jedině jak píše MATYCH sehnat externí soft start, nebo používat brusku s dlouhým prodlužovákem, který zmírní proudový náraz při startu.